Kashima Kihon är en kockkniv som tillverkas i Seki City, en av de mest berömda platserna för knivtillverkning. Kniven har jättefin balans och levereras ruskigt vass. Detta är en kniv med klassisk formgivning och som levererar oöverträffad prestanda för pengarna. Det är en kanonkniv som vi verkligen rekommenderar, både för hemmabruk eller för profesionella kockar. Ett bra köp helt enkelt.
Stålet hemlighethålls av Kashima (mycket vanligt i Japan) men man informerar att det härdas till 58-59 HRC. det är ett relativt hårt stål som håller skärpan länge men som fortfarande är lätt att skärpa med ett bryne eller slipsten.
Kashima Kihon
Kashima Kihon är en kockkniv som tillverkas i Seki City, en av de mest berömda platserna för knivtillverkning. Kniven har jättefin balans och levereras ruskigt vass. Detta är en kniv med klassisk formgivning och som levererar oöverträffad prestanda för pengarna. Det är en kanonkniv som vi verkligen rekommenderar, både för hemmabruk eller för profesionella kockar. Ett bra köp helt enkelt.
Stålet hemlighethålls av Kashima (mycket vanligt i Japan) men man informerar att det härdas till 58-59 HRC. det är ett relativt hårt stål som håller skärpan länge men som fortfarande är lätt att skärpa med ett bryne eller slipsten.