Shiro Kamo Migaki är en kniv med väldigt tunna och fina blad i kolstålet Aogami#2. Bladet är tillverkat i 3 lager kolstål vilket gör att kniven kommer att få en vacker patina med tiden. Kolstål är inte rostfritt och det är därför viktigt att bladet torkas torrt efter användning. Fördelen med kolstålet är dock att det går att slipa vansinnigt vasst och det är betydligt lättare att skärpa jämfört med rostfria stål.
Handtaget är D-format och tillverkas av Red sandalwood med ett bolster i svart pakkaträ.
Det här är en lätt och tunn kniv med skäregenskaper som slår det mesta. Tänk dock på att det tunna och hårda bladet är känsligt och kan skadas om du hackar i hårda partiklar eller skär i frusen mat.
Shiro Kamo Migaki
Shiro Kamo Migaki är en kniv med väldigt tunna och fina blad i kolstålet Aogami#2. Bladet är tillverkat i 3 lager kolstål vilket gör att kniven kommer att få en vacker patina med tiden. Kolstål är inte rostfritt och det är därför viktigt att bladet torkas torrt efter användning. Fördelen med kolstålet är dock att det går att slipa vansinnigt vasst och det är betydligt lättare att skärpa jämfört med rostfria stål.
Handtaget är D-format och tillverkas av Red sandalwood med ett bolster i svart pakkaträ.
Det här är en lätt och tunn kniv med skäregenskaper som slår det mesta. Tänk dock på att det tunna och hårda bladet är känsligt och kan skadas om du hackar i hårda partiklar eller skär i frusen mat.