Tillbaka till: Moritaka
Kiritsuke_50aa407b91237.jpg
Kiritsuke_50aa407b91237.jpg
Kiritsuke_50aa407b91237.jpg
Kiritsuke_50aa407b91237.jpg
Kiritsuke_50aa407b91237.jpg
Moritaka handgjorda kockknivar i kolstål
Artikelnummer: MO2-240KR_walnut
Moritaka

Kiritsuke

Array
alltid fri frakt
Pris:
2.395,00 kr
availability
Knivmodell Tooltip
Kiritsuke
Knivmodell desc
Slipning
Dubbelslipad
Handtagstyp
Orientaliskt
Handtag
Trä
Bladmaterial
Kolstål
Lager stal
3
Staltyp
Aogami/Shirogami
Bladlangd Tooltip
22+ cm
Bladlängd desc
Beskrivning

Modell:  Kiritsuke med 24 cm långt blad (variant på kockkniv)


Tjocklek mitten av rygg: 2,5 mm

Bladhöjd häl:  mm
Eggens längd:  mm
Slipvinkel: 12,5 grader per sida
Skärpevärde: 9,37 av 10 (se produktbild)
Stål:  Aogami #2 (63-64 HRC) 

OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.


Denna serie har ett kolstålsblad  av typen Aogami#2. Bladet har en svart finish, kurouchi, som ger en rå och vackert svart yta. Bladet är mycket tunt och kniven är väl viktad och balanserar fint i handen.

Släkten Moritaka (Japan) påbörjade sin tillverkning redan 1293 genom Kongohyoe Minamoto no Moritaka (金剛兵衛源盛高). Idag, drygt 700 år senare, sker tillverkningen fortfarande för hand även om vissa tekniska hjälpmedel förekommer. Moritakas knivar är kända världen över och deras blad håller mycket hög kvalitet.


Obs: Kolstål är inte rostfritt. Med tiden kommer bladet att få en vacker patina även om den svarta kurouchi finishen ger ett gott skydd. Om bladet lämnas i väta kommer rostangrepp att uppkomma. Tänk även på att det tunna och hårda bladet kan ta skada om du hackar i hårda råvaror, ben eller i fryst mat.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 999 kr