info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

oriental_miljo8
akifusa_petty
Akifusa Oriental PM allkniv 135 mm
Artikelnummer: AFPE135TP
Akifusa

Allkniv

Array
alltid fri frakt
Pris:
1.795,00 kr
availability
Bladlangd Tooltip
13-15 cm
Bladlängd desc
Staltyp
SRS-15
Lager stal
3
Bladmaterial
Rostfritt
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

Allkniv med 13,5 cm långt blad

Knivarna ur denna serie är rostfria, men kan i vissa fall få en svag färgskiftning (patina) beroende på vad som skärs. De är dock alltför korrosionsbeständiga för att kunna kallas semi-rostfria, och är inte i närheten av kolstålets reaktivitet. Så vi kallar dom rostfria med en lätt invändning.


Vikt: 60 gr
Tjocklek mitten av rygg: 1,9 mm
Bladhöjd häl: 28,8 mm
Eggens längd: 139 mm

OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.


En publikfavorit i nya scenkläder!

Akifusa PM har i flera år varit ett toppval för kunder som söker en rostfri kockkniv i premiumklassen. Det är därför extra roligt att vi nu kan erbjuda denna kniv med ett traditionellt japanskt skaft som komplement till de västerländska skaften. På serien Oriental PM har man en 'stick tang' med ett D-fomat skaft. Det är dock inte bara skaftet som skiljer. Knivarna har även försetts med vacker och bekväm avfasning vid bladets början (framför bolstret). Denna avfasning finns på båda sidor och den är alldeles spegelblank. Även bladryggen har polerats spegelblank, något som utöver estetiken ger ryggens tapering en avrundad och skön form som inte skaver mot fingret. Att bladryggen har en väl avvägd tapering (kilform/avsmalning) ska understrykas. Det ger kniven styrka närmast skaftet samtidigt som balansen förbättras och bladets främre del blir mer precis att arbeta med.

Sedan till stålet. SRS-15 är framför allt populärt då det håller skärpan oerhört länge (HRC 64-65). Många beskriver det som att 'kniven blir ju aldrig slö!'. Naturligtvis blir även de mest slitstarka ståltyperna slöa med tiden, men jämfört med de lite enklare stålen är skillnaden i skärpevarighet stor. I kombination med bladets fina profil och den tunna geometrin blir Akifusa en given vinnare bland entusiaster som söker en riktig vinnarkniv. 

Obs: Skillnader i Kanji-skriften på bladet kan förekomma. 

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 300 kr

Stort och unikt utbud

Fri frakt från 500 kr

 

Fysisk butik

 

Besök vår knivbutik

Vi finns i Stockholm, på Ranhammarsvägen 20 (Bromma)