haguro_all
haguro_all_5
haguro_all_2
haguro_all_3
haguro_all_4
haguro_all_6
haguro
Artikelnummer: SAN-SS120PT_haguro
Kashima

Allkniv

Array
alltid fri frakt
Pris:
895,00 kr
availability
Bladlangd Tooltip
13-15 cm
Bladlängd desc
Staltyp
Övriga
Lager stal
1
Bladmaterial
Semi
Handtag
Trä
Handtagstyp
Västerländskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

Det bästa av två världar; En allkniv med 15 cm långt blad i semi-rostfritt stål och med västerländskt skaft.


Bladhöjd: 28 mm

Vikt: 80 gram


Kashima Haguro är en serie knivar som tillverkas i den japanska knivstaden Seki City. Knivarna ligger skönt i handen tack vare den väl avvägda balansen och det avrundade skaftet i svart pakkaträ. Kniven har precis lagom tyngd med en neutral balanspunkt. Fabriksskärpan är mycket hög och kniven behöver ingen ytterligare slipning. Den är skarp som ett rakblad direkt ur kartong!

Stålet i knivarna är semi-rostfritt i ett enda lager. Detta singelstål härdas till 61 HRC och har hög kolhalt samt tillsatser av krom. Det är ett mycket hårt stål som håller skärpan väl samtidigt som det är lätt att skärpa tack vare den höga kolhalten. Nackdelen med hög kolhalt är att rostskyddet sänks. Av den anledningen blandar man in krom. Resultatet blir en mycket rosttrög kniv som håller skärpan länge och som fortfarande är lätt att slipa. Det tunna bladet har dessutom fin geometri och skär väldigt bra. Vi rekommenderar denna kniv till dig som är kock, men även till dig som söker en riktigt bra kniv till hemmet. 


OBS: Kniven ska torkas torr efter användning. Den höga kolhalten gör att bladet kan börja rosta om det ligger i väta under en längre tid. Det är inte alls lika känsligt som kolstål och järn, men det är heller inte helt rostfritt.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 300 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 300 kr

 

Fysisk butik

 

Besök vår butik

Vi finns i Bromma på Ranhammarsvägen 20