info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

tani_deba165_2
tani_deba165_3
tani55
tani8
tani61
tani74
tani9
tani11
Artikelnummer: OE-TA165_deba
Yuzou Tani

Deba

Array
alltid fri frakt
Pris:
2.795,00 kr
availability
Bladlangd Tooltip
16-18 cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Högerslipad
Beskrivning

Deba med 16,5 cm långt blad. Bladet är smitt enligt tekniken montanren. Det innebär att kärnstål och kappa välls ihop för hand (ni mai). Innan stålet välls ihop formas kärnstålet till ett vågmöster. Det ger ett mycket spektakulärt utseende som påminner om vågor på havet, och detta handgrepp utförs enbart av de mest förnäma smederna från Sakai. Knivarna är riktiga mästerverk som tar plats i det absoluta toppskiktet av enkelslipade knivar. 

Enkelslipad (kataba)

Stålet heter Aogami#2 och är ett hårt kolstål med mycket fina egenskaper. Det är dock inte rostfritt och skall därför torkas torrt för att inte få rostangrepp.

Skaftet är åttakantigt i hoträ med ett bolster i buffelhorn.


 Yuzou Tani är en smed som tillverkar otroligt fina blad och har har sin smedja i den japanska staden Sakai. Han smider alla blad för hand och han laminerar även stålet för hand (ni mai). Stålet som Tani använder är ett kolstål som heter Aogami#2. Det är inte rostfritt och bör torkas torrt för att inte rosta. Alla blad av Yuzou Tani är enkelslipade i sann Sakai-anda. Det är otroligt fina blad och Tani-san är leverantör åt bland andra Aritsugu som är en knivmärke av yttersta kvalitet.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 500 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 500 kr

 

Fysisk butik

 

Besök vår butik

Vi finns i Bromma på Ranhammarsvägen 20