Nakiri
Kategori
Kärnstål: Aogami super
Kappa: Damaskusstål i järn (ej rostfritt)
Bladlängd: 17 cm
Vikt: 171 gr
Tjocklek mitten av rygg: 2,0 mm
Bladhöjd häl: 53,5 mm
Eggens längd: 163 mm
OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.
Modellen kallas nakiri vilket är en japansk grönsakskniv. Kniven smids helt för hand av smeden Yamamoto och han använder kolstålet Aogami Super som värmebehandlas och slipas med stor precision.
Akifusa AS är en orientalisk knivserie i det mycket förnämliga stålet Aogami Super. Detta stål är extremt hårt samtidigt som har högre rosttröghet och håller skärpan längre än andra kolstål. Bladet har hammarbankats för ett spektakulärt utseende och den undre delen av bladet har damaskusstål i 16 lager. Handtaget har en D-formad design.
OBS: Kolstål är inte rostfritt! Torka kniven torr efter användning för att undvika rostangrepp på eggen.