Nakiri


Nakiri med 18 cm långt blad. Denna modell levereras med ett åttakantigt skaft i bränd kastanj och buffelhornsbolster.
Tjocklek mitten av rygg: 2 mm
Bladhöjd häl: 52 mm
Stål: Aogami Super (64 HRC)
Kappa: Rostfritt stål med tsuchime kurouchi finish.
OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.
Hinoura är en av de främsta smederna i Japan, och han smider sina knivar i den lilla staden Sanjo i västra Japan. Alla knivar varmsmids för hand och inget blad lämnar Hinouras händer innan det är sylvasst och smitt till perfektion. I denna serie används kolstålet Aogami super som härdas till 64 HRC. Det är ett mycket hårt kolstål som håller skärpan bra och som tar en rakbladsvass egg. Hinouras knivar är våldsamt poulära och leveranstiden är mycket lång.
Finishen på bladet kallas tsuchime kurouchi vilket är en hammarbankad yta med en svartoxiderad yta.
OBS: Kolstål är inte rostfritt! Torka alltid kniven torr efter användning så att inte rostangrepp uppstår. Kolstålet kommer med tiden att utveckla en patina i olika toner. Detta är fullt normalt, emn kan poleras bort med polerpasta om så önskas. Bladsidorna är dock rostfria, så enbart eggen är känslig för korrosion.