info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

hakata_hinoura_ajikataya_4
hakata_hinoura_ajikataya_3
hakata_hinoura_ajikataya_2
hinoura2_miljo
ajikataya_close4
ajikataya_close1
ajikataya_close3
hinoura1
hinoura6
Artikelnummer: HINO-SKN180HA
Hinoura

Hakata

Array
alltid fri frakt
Pris:
2.195,00 kr
availability
Bladlangd Tooltip
16-18 cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

Modellen kallas Hakata och är en grönsakskniv / allroundkniv med 18 cm långt blad. Modellen karaktäriseras av en markerad spets. Kniven är mycket vacker och gör garanterat ett stort intryck i köket!


Vikt: 180 gr
Tjocklek mitten av rygg: 2 mm
Bladhöjd häl: 50 mm
Eggens längd: 185 mm
Stål: Shirogami #2

OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.


play hinoura YTAjikataya heter en serie knivar som tillverkas i samarbete mellan sonen Mutsumi och fadern Tsukasa. Knivarna tillverkas i kolstålet shirogami#2 och finishen på bladen är bedårande vackra. Familjen Hinoura är en av de främsta smidesfamiljerna i Japan. Alla knivar varmsmids för hand och inget blad lämnar Hinouras händer innan det är sylvasst och smitt till perfektion. I serien Ajikataya används kolstålet shirogami #2 som härdas till 63 HRC. Det är ett mycket hårt kolstål som tar en rakbladsvass egg. Hinouras knivar är våldsamt populära och leveranstiden är mycket lång. Finishen på bladet kallas nashiji-kurouchi vilket är en grov och svartoxiderad yta som ger en mycket rustik och genuin känsla.

Som avslutning har den tunna och fina eggen försetts med en mycket vacker kasumifinish. Kasumi är en dimmig och silkeslen finish som förhöjer kontrasten mellan det blanka kärnstålet och det utanpåliggande mjukare lagret. Det är få knivar som levereras med så vacker finish på bladet.

Skaftet är åttakantigt och tillverkas av amerikansk valnöt med bolster i svart pakkaträ.OBS: Shirogami#2 är inte rostfritt. Kappan runt kärnstålet tillverkas av järn och är inte heller rostfri. Tänk på att alltid torka eggen torr för att undvika rostangrepp, och lägg gärna på lite olja på bladet. Det ökar lystern och håller rostangrepp borta. Eftersom stålet är reaktivt kommer en patina att uppstå relativt snabbt. Om du skär i proteiner så uppkommer en blå och grön patina, medan grönsaker ger mer av en grå- och brunaktig patina.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 300 kr

Stort och unikt utbud

Fri frakt från 500 kr

 

Fysisk butik

 

Besök vår knivbutik

Vi finns i Stockholm, på Ranhammarsvägen 20 (Bromma)