info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

moritaka_Yoshikane
yoshikane_minibunka
minitoku2
minitoku3
minibunka_2
Artikelnummer: GM-YOSHI-140BU_chestnut
Yoshikane

Bunka

Array
alltid fri frakt
Pris:
2.195,00 kr
Polering på natursten?
availability
Bladlangd Tooltip
13-15 cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

En lite mindre bunka med 14 cm långt blad, perfekt som en smidig allkniv och ett bra komplemt till den stora kockkniven. Skaftet tillverkas av bränd kastanj med ett bolster i buffelhorn. Formen är åttakantigt.

Bladhöjd: 47 mm

Bladlängd: 143 mm

Detta är en fantastiskt fin serie som smids för hand av Yoshikane. Kniven har en kärna av kolstålet shirogami#2 som är mycket lättslipat och som tar en imponerande vass egg. Geometrin på denna kniv är någonting utöver det vanliga. Bladryggen är relativt kraftig samtidigt som den har väl avvägd tapering och en mycket tunn egg. Eftersom eggen är så delikat krävs det att kniven används korrekt så att skador på bladet inte uppstår (läs mer om korrekt hantering i vår knivskola). Bladsidorna har en grov finish och kärnstålet har polerats spegelblankt. Känslan i handen är suverän. Kniven har fin tyngd samtidigt som den känns nätt och delikat. Det här är en riktig vinnare som vi är väldigt stolta över. 


OBS: Shirogami#2 är inte rostfritt. Tänk på att alltid torka eggen torr för att undvika rostangrepp. Eftersom stålet är reaktivt kommer en patina att uppstå relativt snabbt. Om du skär i proteiner så uppkommer en blå och grön patina, medan grönsaker ger mer av en grå- och brunaktig patina.


Behöver jag köpa till extra skärpa till min nya Yoshikane kniv?

Det korta svaret är nej, kniven är ruskigt tunn och skarp ur kartong. Vad vi gör är att kontrollera att profilen är perfekt, dvs att kniven rör sig helt mjukt över skärbrädan utan några high- eller lowspots i profilen samt att den har en lagom flatspot. När vi är nöjda med profilen polerar vi eggen för hand på japanska naturstenar och vi garanterar att kniven levereras hysteriskt vass när du köper detta tillägg. 

 

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 500 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 500 kr

 

Fysisk butik

 

Besök vår butik

Vi finns i Bromma på Ranhammarsvägen 20