info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

Just nu: Kampanjpris på slippaket från Shapton

masashi_close3
masashi_close2
masashi_close1
Masashi (5)
Masashi (6)
masashi7
masashi12
masashi11
masashi9
Artikelnummer: MY-WP2-210
Masashi

Kockkniv

Array
alltid fri frakt
Pris:
1.995,00 kr
availability
Bladlangd Tooltip
19-21 cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

Kockkniv med 21 cm långt blad

Bladhöjd: 52 mm | Vikt: 180 gram

Stål: Shirogami#2 med kappa av järn (ej rostfritt)

Finish: Svart kurouchi med grov nashiji-struktur 

Masashi Yamamoto är en högt aktad smed från staden Sanjo i Japan. Hans knivar är smidda helt för hand och dom håller väldigt hög kvalitet.

Ryggen har en avvägd tapering och kniven skär suveränt fint. Bladen har tilltagen höjd och eggarna är väldigt tunna och delikata. Runt kärnan av shirogami#2 stål ligger en kappa av svartoxiderat järn. Det gör kniven mycket lättslipad, särskilt för dig som löpande tunnar ur bladsidan och vill polera fram en vacker kasumifinish. Eggen levereras sylvass eftersom Masashi även är en passionerad knivslipare. Någon extraslipning behövs inte för dessa alster. 

Något som är speciellt framträdande i Masashis smide är den flacka profilen med en mycket lång flatspot. Det ger mycket distinkta skär, men kniven får svårt att hantera en gungande skärteknik. 

Skaftet tillverkas av bränd kastanj med bolster i buffelhorn. Formen är oval. 

 Detta är en riktigt fin och högpresterande kniv som vi varmt rekommenderar. Läs gärna mer om Masashi, och se bilder från vårt besök i hans smedja, september 2019.


Behöver jag köpa till extra skärpa till min nya Masashi-kniv?

Det korta svaret är nej, eggen är mycket tunn och skarp ur kartong. Vad vi gör är att kontrollera att profilen är perfekt, dvs att kniven rör sig helt mjukt över skärbrädan utan några high- eller lowspots i profilen samt att den har en lagom flatspot. När vi är nöjda med profilen polerar vi eggen för hand på japanska naturstenar och vi garanterar att kniven levereras hysteriskt vass när du köper detta tillägg.


OBS: Kolstål är inte rostfritt! Torka alltid kniven torr efter användning så att inte rostangrepp uppstår. Kolstålet kommer med tiden att utveckla en patina i olika toner. Detta är fullt normalt, men kan poleras bort med polerpasta om så önskas.

 

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 500 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 500 kr

 

Fysisk butik

 

Besök vår butik

Vi finns i Bromma på Ranhammarsvägen 20