hinoura2_miljo65
ajikataya_close528
ajikataya_close42
ajikataya_close25
ajikataya_close395
ajikataya_close14
ajikataya_close169
hinoura17
hinoura2
hinoura32
Artikelnummer: HINO-SKN250GY
Hinoura

Kockkniv

Array
alltid fri frakt
Pris:
2.695,00 kr
Köp till extra skärpa?
availability
Bladlangd Tooltip
22+ cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

Kockkniv med 25 cm långt blad


Vikt: 208 gr
Tjocklek mitten av rygg: 2 mm
Bladhöjd häl: 55 mm
Eggens längd: 250 mm
Stål: Shirogami #2

OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.


Ajikataya heter en serie knivar som tillverkas i samarbete mellan sonen Mutsumi och fadern Tsukasa. Knivarna tillverkas i kolstålet shirogami#2 och finishen på bladen är bedårande vackra. Familjen Hinoura är en av de främsta smidesfamiljerna i Japan. Alla knivar varmsmids för hand och inget blad lämnar Hinouras händer innan det är sylvasst och smitt till perfektion. I serien Ajikataya används kolstålet shirogami #2 som härdas till 63 HRC. Det är ett mycket hårt kolstål som tar en rakbladsvass egg. Hinouras knivar är våldsamt populära och leveranstiden är mycket lång. Finishen på bladet kallas nashiji-kurouchi vilket är en grov och svartoxiderad yta som ger en mycket rustik och genuin känsla. 

Som avslutning har den tunna och fina eggen försetts med en mycket vacker kasumifinish. Kasumi är en dimmig och silkeslen finish som förhöjer kontrasten mellan det blanka kärnstålet och det utanpåliggande mjukare lagret. Det är få knivar som levereras med så vacker finish på bladet.

Skaftet är åttakantigt och tillverkas av amerikansk valnöt med bolster i svart pakkaträ.


Behöver jag köpa till extra skärpa till min nya Hinoura?

Det korta svaret är nej, eggen är mycket tunn och skarp ur kartong. Vad vi gör är att kontrollera att profilen är perfekt, dvs att kniven rör sig helt mjukt över skärbrädan utan några high- eller lowspots i profilen samt att den har en lagom flatspot. Därefter polerar vi eggen för hand på japanska naturstenar och vi garanterar att kniven levereras hysteriskt vass när du köper detta tillägg.


OBS: Shirogami#2 är inte rostfritt. Kappan runt kärnstålet tillverkas av järn och är inte heller rostfri. Tänk på att alltid torka eggen torr för att undvika rostangrepp, och lägg gärna på lite olja på bladet. Det ökar lystern och håller rostangrepp borta. Eftersom stålet är reaktivt kommer en patina att uppstå relativt snabbt. Om du skär i proteiner så uppkommer en blå och grön patina, medan grönsaker ger mer av en grå- och brunaktig patina.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 500 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 500 kr

 

Fysiska butiker

 

Besök våra butiker

Vi finns i Bromma och på Södermalm