Kockkniv


En riktig baddare!
Kockkniv med 27 cm lång egg.
Stål: shirogami#2 med kappa i järn.
Bladhöjd: 52 mm
Vikt: 245 grams
Hinoura är en av de främsta smederna i Japan, och han smider sina knivar i den lilla staden Sanjo i västra Japan. Alla knivar varmsmids för hand och inget blad lämnar Hinouras händer innan det är sylvasst och smitt till perfektion. I denna serie används kolstålet shirogami#2 som härdas till 63 HRC. Det är ett mycket hårt stål som tar en rakbladsvass egg. Hinouras knivar är våldsamt poulära och leveranstiden är mycket lång.
Finishen på bladet kallas kurouchi vilket är en slät svartoxiderad yta. Skaftet är ovalt och tillverkas av hoträ med ett bolster i svart buffelhorn.
Obs: Kolstål är inte rostfritt. Med tiden kommer bladet att få en vacker patina även om den svarta kurouchi finishen ger ett gott skydd. Om bladet lämnas i väta kommer rostangrepp att uppkomma.Tänk även på att det tunna och hårda bladet kan ta skada om du hackar i hårda råvaror, ben eller i fryst mat.