Kockkniv


Kockkniv med 21 cm långt blad.
Vikt: 162 gr
Tjocklek mitten av rygg: 2,15 mm
Bladhöjd häl: 48,1 mm
Eggens längd: 213 mm
Stål: Shirogami #2
OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.
Kärnstålet är Shirogami#2 som är lättslipat och tar en ruskigt vass egg. Bladets finish kallas nashiji kurouchi vilket är en grovblästrad yta med svärtad yta. Trots den råa finishen har Wakui rundat av alla kanter och gett bladet mjuka former. Wakui taperar bladen med stor skicklighet (avsmalning från rygg till spets) och kniven ligger därför väldigt bra i handen. Handtaget är åttakantigt och tillverkas av bränd kastanj med bolster i buffelhorn.
Wakui kommer från staden Sanjo i västra Japan, en stad med många kända smeder såsom Yoshikane och Shigefusa. Man kan faktiskt se tydliga likheter mellan Wakuis och Hinoura & Shigefusas blad i det omsorgsfulla smidet. Wakui är tveklöst en av våra absoluta favoriter här på cleancut. Knivarna har ca 3 års leveranstid och de är oftast slut i lager. Just nu finns denna modell i lager och alla fyra medarbetare på cleancut är eniga om att denna kniv är ett glödhett val.
Shirogami#2 är ett kolstål som inte är rostfritt. Var försiktig när du använder kniven eftersom den tunna och mycket hårda eggen lätt kan ta skada om du hackar i hårdare partiklar.