Kockkniv


Kockkniv med 18 cm långt blad. Skaft i ebenholts som slipats för hand för att ge en mjuk känsla utan kännbar skarv i övergången till bolstret i svart pakkaträ. Det är är en top notch produkt för riktiga finsmakare!
Vikt: 148 gr
Tjocklek mitten av rygg: 2,1 mm
Bladhöjd häl: 44,3 mm
Eggens längd: 181 mm
Stål: Shirogami #2
OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.
Wakui är mycket talangfull och han tillverkar väldigt välsmidda knivar i kolstål. Kärnstålet är Shirogami#2 som är lättslipat och tar en ruskigt vass egg. Bladets finish kallas nashiji kurouchi vilket är en grovblästrad yta med svärtad yta. Trots den råa finishen har Wakui rundat av alla kanter och gett bladet mjuka former. Wakui taperar bladen med stor skicklighet (avsmalning från rygg till spets) och kniven ligger därför väldigt bra i handen. Wakui kommer från staden Sanjo i västra Japan, en stad med många kända smeder såsom Yoshikane och Shigefusa. Man kan faktiskt se tydliga likheter mellan Wakuis och Hinoura & Shigefusas blad i det omsorgsfulla smidet.
Shirogami#2 är ett kolstål som inte är rostfritt. Var försiktig när du använder kniven eftersom den tunna och mycket hårda eggen lätt kan ta skada om du hackar i hårdare partiklar.