08 - 23 33 32      Vardagar 9.00 - 17.00

  • Störst utbud av kockknivar
  • Alltid fri frakt
  • Fysiska butiker
Kundvagnen är tom
sanjo_240_maple_IW_2
sanjo_240_maple_IW_3
sanjo_240_maple_IW_4
3_knives4
3_knives_221
Öppet köp 30 dagar
ring oss 08-233332
Fraktfritt inom Sverige

Kockkniv - Maple burl

Artikelnummer: KS-SANJO-240GY_darkblue_IW
Kashima
Bladlängd: 24 cm - 1 exemplar
alltid fri frakt
Pris:
3.395,00 kr
availability
Beskrivning

Kockkniv med 24 cm långt blad.

Skaftet är tillverkat helt för hand i stabiliserad och infärgad lönnvril med ett bolster av ironwood. Formen är åttakantig och kniven balanserar mycket fint i handen.

Bladhöjd med hälen: 50 mm

Kashima Sanjo är en fantastiskt fin serie som smids för hand i Japan. Kniven har en kärna av kolstålet shirogami#2 som är mycket lättslipat och som tar en imponerande vass egg. Geometrin på denna kniv är någonting utöver det vanliga. Bladryggen har en väl avvägd tapering och eggen är mycket tunn och fin. Eftersom eggen är så delikat krävs det att kniven används korrekt så att skador på bladet inte uppstår (läs mer om korrekt hantering i vår knivskola). Bladsidorna har en mattborstad finish och kärnstålet har polerats spegelblankt. Det här är en riktig vinnare som vi är väldigt stolta över.


 OBS: Shirogami#2 är inte rostfritt. Kappan runt kärnstålet tillverkas av järn vilket inte heller är rostfritt. Tänk därför på att alltid torka bladet torrt för att undvika rostangrepp. Eftersom stålet är reaktivt kommer en patina att uppstå relativt snabbt. Om du skär i proteiner så uppkommer en blå och grön patina, medan grönsaker ger mer av en gråaktig patina.

Bladlangd Tooltip
22+ cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad

Över 900 omdömen

facebook reviews2
prisjakt reviews

Grym butik på söder! Trevlig personal, kunnig

/heycrayfish| Prisjakt.nu

Besök oss på Facebook

Kontakta Oss

Har du frågor innan ett stundande köp? Ring oss gärna så hjälper vi till. Du får även snabba svar via e-post  info@cleancut.se

08- 23 33 32

Vardagar 9.00 - 17.00

Om Oss

Vi har Sveriges största utbud av köksknivar såsom grönsaksknivar och santoku, och vi har även ett stort utbud av japanska slipstenar och brynen. Vi har alltid konkurrenskraftiga priser, bekväma betalningsalternativ och framför allt snabba leveranser! Besök oss på Hornsgatan 42 på Södermalm i Stockholm eller Ranhammarsvägen 20 i Bromma. Välkomna!

Hos oss hittar du Sveriges bredaste utbud av slipstenar och japanska kockknivar!