info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

wakui27_KU_2
wakui27_KU_1
Artikelnummer: WAGY270NA_kurouchi
Wakui

Kockkniv

Array
alltid fri frakt
Pris:
2.495,00 kr
Köp till extra slipning?
availability
Lager stal
3
Staltyp
Aogami/Shirogami
Knivmodell Tooltip
Kockkniv
Knivmodell desc
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Bladlangd Tooltip
22+ cm
Bladlängd desc
Beskrivning

Kockkniv med 27 cm långt blad.

Wakui är en mycket talangfull smed som tillverkar vackra knivar i kolstål. Kärnstålet är Shirogami#2 som belagts med en rostfri kappa med en lätt nashiji kurouchi finish. Handtaget är åttakantigt och tillverkas av HO-trä, med bolster i buffelhorn. Wakui kommer från staden Sanjo i västra Japan, en stad med många kända smeder såsom Yoshikane och Shigefusa. Man kan faktiskt se tydliga likheter mellan Wakuis och Shigefusas blad i det omsorgsfulla smidet. Wakui taperar bladen med stor skicklighet, ryggen är väl avrundad för att ligga skönt i handen och framför allt är eggen mycket tunn och vass.


Behöver jag köpa till extra skärpa till min nya Wakui-kniv?

Det korta svaret är nej, kniven är ruskigt tunn och skarp ur kartong. Vad vi gör är att kontrollera att profilen är perfekt, dvs att kniven rör sig helt mjukt över skärbrädan utan några high- eller lowspots i profilen samt att den har en lagom flatspot. När vi är nöjda med profilen polerar vi eggen för hand på japanska naturstenar och vi garanterar att kniven levereras hysteriskt vass när du köper detta tillägg. 


Obs: Shirogami#2 är ett kolstål som inte är rostfritt. Se därför till att torka bladet efter användning. Var även försiktig när du använder kniven eftersom den tunna och mycket hårda eggen lätt kan ta skada om du hackar i hårdare partiklar.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 500 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 500 kr

 

Fysisk butik

 

Besök vår butik

Vi finns i Bromma på Ranhammarsvägen 20