wakui_miljo_fan
wakui_group_4
wakui_group_1
wakui_group_2
wakui_group_3
wakui_group_5
WA_santoku_side
wakui_insta
Artikelnummer: WAGY270ME_ebony
Wakui

Kockkniv

Array
alltid fri frakt
Pris:
3.495,00 kr
Köp till extra skärpa?
availability
Bladlangd Tooltip
22+ cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

Sujihiki med 27,5 cm långt blad. En fulländad kniv, läs nedan.


Vikt: ca 240 gr
Tjocklek mitten av rygg: 2 mm
Bladhöjd häl:  52 mm
Eggens längd: 277 mm
Stål:  Aogami#2
Cladding: Järn

OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand. 


Toshihiro Wakui är mycket talangfull och han tillverkar väldigt välsmidda knivar i kolstål. I denna serie använder han kärnstålet är Aogami#2 som han väller ihop med mjukt järn (warikomi). Det vanliga är att smeder köper in färdiglaminerat stål, men Wakui väller numer samman sitt eget bladmaterial för att få det exakt som han vill. Bladets finish kallas nashiji kurouchi vilket är en grov och svärtad yta.  Trots den råa finishen har Wakui rundat av alla kanter och gett bladet mjuka former. Han taperar bladen med stor skicklighet (avsmalning från rygg till spets) och kniven ligger därför väldigt bra i handen. Handtaget är åttakantig i träslaget macassar ebenholts. Det har väldigt fin lyster och bra vikt. Macassar ebenholts är väldigt dyr men till denna serie behöver skaftet ha rätt vikt för att matcha bladets tyngd.


Behöver jag köpa till extra skärpa till min nya Wakui-kniv?

Det korta svaret är nej, kniven är ruskigt tunn och skarp ur kartong. Vad vi gör är att kontrollera att profilen är perfekt, dvs att kniven rör sig helt mjukt över skärbrädan utan några high- eller lowspots i profilen samt att den har en lagom flatspot. När vi är nöjda med profilen polerar vi eggen för hand på japanska naturstenar och vi garanterar att kniven levereras hysteriskt vass när du köper detta tillägg. 


Aogami#2 är ett kolstål som inte är rostfritt. Var försiktig när du använder kniven eftersom den tunna och mycket hårda eggen lätt kan ta skada om du hackar i hårdare partiklar.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 500 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 500 kr

 

Fysiska butiker

 

Besök våra butiker

Vi finns i Bromma och på Södermalm