info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

Just nu: Kampanjpris på slippaket från Shapton

ogata_4
ogata_1
ogata_2
ogata_3
Artikelnummer: OG-110C
Ogata

Santoku / Barnkniv

Array

Kategori

Santoku

Ogata

alltid fri frakt
Pris:
1.695,00 kr
availability
Bladlangd Tooltip
13-15 cm
Bladlängd desc
Staltyp
SG2
Lager stal
3
Bladmaterial
Rostfritt
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

Santoku i barnvänlig utformning, 15 cm långt blad. Barnkniv kanske inte är rätt benämning då det är precis samma högpresterande kniv som i övriga serien. Skillnaden är att Ogata har gjort modellen lite kortare samt rundat av både spets och häl för att den ska vara säkrare att hantera. Även bladhöjden är högre så att man lättare håller undan fingrarna. Om det ska kallas för en barnkniv så vill vi påstå att det är barnknivarnas barnkniv!

Vikt: 108 gram
Bladhöjd häl: 50 mm
Stål: SG2 rostfritt pulverstål (HRC 62-63)

Det här är en tunn och fin kniv i det förnäma pulverstålet SG2. Det är ett hårt rostfritt stål som lamineras mellan två lager mjukare stål för att få styrka och flexibilitet.
Skaftet är åttakantigt och tillverkas av valnöt med bolster i rött pakkaträ.

Ogata är en skicklig knivmakare från Takefu i Japan. Han har arbetat som slipare år den kända smeden Shiro Kamo i flera år, men de senaste 3 åren har han arbetet fristående och hans knivar har fått mycket uppskattning världen över. Eftersom han använder pulverstål i sina knivar blir inte behovet av varmsmide viktigt. Det är ett mycket stabilt stål med en väldistribuerat korn som helt enkelt inte behöver varmsmidas med fjäderhammare. Av den anledningen tar han hjälp av företaget Takefu Tokushu Steel som laserskär bladformen och värmebehandlar stålet. Alla andra aspekter av tillverkningen gör Ogata själv, med viss hjälp av sin fru som tar han om det administrativa.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 500 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 500 kr

 

Fysisk butik

 

Besök vår butik

Vi finns i Bromma på Ranhammarsvägen 20