08 - 23 33 32      Vardagar 9.00 - 17.00

  • Störst utbud av kockknivar
  • Alltid fri frakt
  • Fysiska butiker
Kundvagnen är tom
wakui_all4
all_close4
AW_santoku_2
wa_santoku_2
WA_santoku_side
Öppet köp 30 dagar
ring oss 08-233332
Fraktfritt inom Sverige

Santoku

Artikelnummer: WASA165SA/RE_santoku
Wakui
Bladlängd: 16,5 cm
Array

Kategori

Santoku

Wakui

alltid fri frakt
Pris:
1.795,00 kr
availability
Beskrivning

Santoku med 16,5 cm långt blad.


Vikt: 137 gr
Tjocklek mitten av rygg: 1,93 mm
Bladhöjd häl: 50,9 mm
Eggens längd: 166 mm
Stål:  Shirogami #2

OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.


Wakui är en av våra favoriter här på cleancut! 
Wakui är mycket talangfull och han tillverkar väldigt välsmidda knivar i kolstål. Kärnstålet är Shirogami#2 som är lättslipat och tar en ruskigt vass egg. Bladets finish kallas nashiji kurouchi vilket är en grovblästrad och svärtad yta. Ytan kallas gun metal och är egentligen inte svart, utan mer av en mörk metallisk finish. Trots den råa finishen har Wakui rundat av alla kanter och gett bladet mjuka former. Wakui taperar bladen med stor skicklighet (avsmalning från rygg till spets) och kniven ligger därför väldigt bra i handen. Handtaget är D-format (shinogi). Wakui kommer från staden Sanjo i västra Japan, en stad med många kända smeder såsom Yoshikane och Shigefusa. Man kan faktiskt se tydliga likheter mellan Wakuis och Hinoura & Shigefusas blad i det omsorgsfulla smidet.


Shirogami#2 är ett kolstål som inte är rostfritt. Var försiktig när du använder kniven eftersom den tunna och mycket hårda eggen lätt kan ta skada om du hackar i hårdare partiklar.

Bladlangd Tooltip
16-18 cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad

Över 900 omdömen

facebook reviews2
prisjakt reviews

Bra hemsida. Snabba leveranser. Mycket bra utbud av riktiga knivar. Jag har inte varit missnöjd med en enda kniv hittills.
hjh67s via prisjakt.nu

Kontakta Oss

Har du frågor innan ett stundande köp? Ring oss gärna så hjälper vi till. Du får även snabba svar via e-post  info@cleancut.se

08- 23 33 32

Vardagar 9.00 - 17.00

Om Oss

Vi har Sveriges största utbud av köksknivar såsom grönsaksknivar och santoku, och vi har även ett stort utbud av japanska slipstenar och brynen. Vi har alltid konkurrenskraftiga priser, bekväma betalningsalternativ och framför allt snabba leveranser! Besök oss på Hornsgatan 42 på Södermalm i Stockholm eller Ranhammarsvägen 20 i Bromma. Välkomna!

Bildfest på Insta!

På vår Instagram publicerar vi dagligen nya bilder. Det kan handla om nya knivar, slipstenar, tävlingar eller ögonblicksbilder från vår verksamhet. Missa inte det senaste!


instalogo

Hos oss hittar du Sveriges bredaste utbud av slipstenar och japanska kockknivar!