sanjo_close7
noyer_20_18
choil_sanjo53
sanjo_tip_santoku
sanjo_spine6
sideshot87
used_kotetsu_11
used_kotetsu_4
used_kotetsu_53
used_kotetsu_3
sanjo_santoku52
Artikelnummer: KS-SANJO-180SA_RB
Kashima

Santoku

Array
alltid fri frakt
Pris:
1.995,00 kr
availability
Bladlangd Tooltip
16-18 cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

Santoku med 18 cm långt blad. 

Bladhöjd: 54 mm

Vikt: 164 gram


Kashima Sanjo är en fantastiskt fin serie som smids för hand i Japan. Kniven har en kärna av kolstålet shirogami#2 som är mycket lättslipat och som tar en imponerande vass egg. Geometrin på denna kniv är någonting utöver det vanliga. Bladryggen är relativt kraftig samtidigt som den har väl avvägd tapering och en mycket tunn egg. Eftersom eggen är så delikat krävs det att kniven används korrekt så att skador på bladet inte uppstår (läs mer om korrekt hantering i vår knivskola). Bladsidorna har en mattborstad finish och kärnstålet har polerats spegelblankt. Känslan i handen är suverän. Kniven har fin tyngd samtidigt som den känns nätt och delikat. Det här är en riktig vinnare som vi är väldigt stolta över. 

Skaftet är åttakantigt.


 OBS: Shirogami#2 är inte rostfritt. Kappan runt kärnstålet tillverkas dock av rostfritt stål som inte kommer att påverkas nämnvärt av fukt och råvaror. Tänk på att alltid torka eggen torr för att undvika rostangrepp. Eftersom stålet är reaktivt kommer en patina att uppstå relativt snabbt. Om du skär i proteiner så uppkommer en blå och grön patina, medan grönsaker ger mer av en grå- och brunaktig patina.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 500 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 500 kr

 

Fysiska butiker

 

Besök våra butiker

Vi finns i Bromma och på Södermalm