
Santoku med 18 cm långt blad
Vikt: 155 gr
Tjocklek mitten av rygg: 2,5 mm
Bladhöjd häl: 49,2 mm
Eggens längd: 185 mm
Stål: Aogami Super (64 HRC)
OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.
Hinoura är en av de främsta smederna i Japan, och han smider sina knivar i den lilla staden Sanjo i västra Japan. Alla knivar varmsmids för hand och inget blad lämnar Hinouras händer innan det är sylvasst och smitt till perfektion. I denna serie används kolstålet Aogami super som härdas till 64 HRC. Det är ett mycket hårt kolstål som håller skärpan bra och som tar en rakbladsvass egg. Hinouras knivar är våldsamt poulära och leveranstiden är mycket lång.
Finishen på bladet kallas nashiji kurouchi vilket ger en rå och vacker yta med en svartoxiderad yta. Skaftet är D-format och tillverkas av röd ebenholts med bolster i svart pakkaträ.
Har du frågor innan ett stundande köp? Ring oss gärna så hjälper vi till. Du får även snabba svar via e-post info@cleancut.se
08- 23 33 32
Vardagar 9.00 - 17.00
Vi har Sveriges största utbud av köksknivar såsom grönsaksknivar och santoku, och vi har även ett stort utbud av japanska slipstenar och brynen. Vi har alltid konkurrenskraftiga priser, bekväma betalningsalternativ och framför allt snabba leveranser! Besök oss på Hornsgatan 42 på Södermalm i Stockholm eller Ranhammarsvägen 20 i Bromma. Välkomna!
Hos oss hittar du Sveriges bredaste utbud av slipstenar och japanska kockknivar!