Santoku


Det bästa av två världar; En santoku med 18 cm långt blad i semi-rostfritt stål och med västerländskt skaft.
Bladhöjd: 47 mm
Vikt: 165 gram
Kashima Haguro är en serie knivar som tillverkas i den japanska knivstaden Seki City. Knivarna ligger skönt i handen tack vare den väl avvägda balansen och det avrundade skaftet i svart pakkaträ. Kniven har precis lagom tyngd med en neutral balanspunkt. Fabriksskärpan är mycket hög och kniven behöver ingen ytterligare slipning. Den är skarp som ett rakblad direkt ur kartong!
Stålet i knivarna är semi-rostfritt i ett enda lager. Detta singelstål härdas till 61 HRC och har hög kolhalt samt tillsatser av krom. Det är ett mycket hårt stål som håller skärpan väl samtidigt som det är lätt att skärpa tack vare den höga kolhalten. Nackdelen med hög kolhalt är att rostskyddet sänks. Av den anledningen blandar man in krom. Resultatet blir en mycket rosttrög kniv som håller skärpan länge och som fortfarande är lätt att slipa. Det tunna bladet har dessutom fin geometri och skär väldigt bra. Vi rekommenderar denna kniv till dig som är kock, men även till dig som söker en riktigt bra kniv till hemmet.
OBS: Kniven ska torkas torr efter användning. Den höga kolhalten gör att bladet kan börja rosta om det ligger i väta under en längre tid. Det är inte alls lika känsligt som kolstål och järn, men det är heller inte helt rostfritt.