Santoku


Santoku med 168 mm långt blad.
Yoshikane har sin tillverkning i Sanjo i Japan. Knivarna karatäriseras av en relativt tjock rygg, samt extremt tunna och fina eggar. Dom skär fantastiskt bra, men är samtidigt känsliga för hårda tag. Det är en kniv som levererar prestanda på högsta tänkbara nivå. Vi rekommenderar starkt!
Kärnstål: Shirogami #2 (62-63 HRC)
Kappa: Järn med svärtad finish.
Bladhöjd: 49 mm
Vikt: 163 gram
Skaft: Quince wood med bolster i buffelhorn. Åttakantig form.
OBS: Shirogami#2 är inte rostfritt. Tänk på att alltid torka eggen torr för att undvika rostangrepp. Eftersom stålet är reaktivt kommer en patina att uppstå relativt snabbt. Om du skär i proteiner så uppkommer en blå och grön patina, medan grönsaker ger mer av en grå- och brunaktig patina.