info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

kaki_group
kaki_group2
kaki_group3
kaki_group4
KAKI_waikome
KAKI_springhammer
KAKI_forging1
KAKI_forging2
KAKI_forging4
Warikomi - Handsmidda kolstålsknivar från Japan.
Artikelnummer: KAKI-270SJ
Kashima

Sujihiki

Array
alltid fri frakt
Pris:
1.495,00 kr
availability
Bladlangd Tooltip
22+ cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

tranchérkniv med 27 cm långt blad. Denna kniv har ett D-format skaft i red sandalwood och bolstret tillverkas av svart pakkaträ.

 


 

Hon Warikomi - Handgjort in i minsta detalj

Denna serie smids för hand i den japanska staden Tosa av en smed som arbetar helt ensam. Han använder kolstålet aogami#2 som härdas till 63-64 HRC. Det blir med andra ord extremt hårt och går att slipa mycket vasst. Det är ett fantastiskt hantverk som vi själva har bevittnat, och alla delar av tillverkningen sker helt manuellt. Det här är en kniv för dig som söker en unik kniv som är raka motsatsen till massproduktion och glänsande förpackningar. 

Hon Warikome innebär att bladet välls ihop för hand av kärnstål och järn. Detta är ett mycket tidsödande och svårt hantverk som ytterst få smeder utför. Det vanliga är att man låter ståltillverkaren laminera stålet i 3 eller fler lager, som sedan smids eller stansas ut till knivblad. Kashima Warikomi tillverkas helt för hand genom att smeden först hugger upp ett snitt i järnet och sedanplaceras kärnstålet inuti. Den stora fördelen med detta är att kärnstålet inte behöver hettas upp lika många gånger och lika länge. Det begränsar korntillväxten i stålet och man maximerar stålets egenskaper.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 500 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 500 kr

 

Fysisk butik

 

Besök vår butik

Vi finns i Bromma på Ranhammarsvägen 20