08 - 23 33 32      Vardagar 9.00 - 17.00

  • Störst utbud av kockknivar
  • Alltid fri frakt
  • Fysiska butiker
Kundvagnen är tom
Kockkniv_50461cf24f834.jpg
Goko_bolster.jpg50471e3ee6d64
goko_close2.jpg505332ac99d3a
goko_close.jpg5123255cadb49
Öppet köp 30 dagar
ring oss 08-233332
Fraktfritt inom Sverige

Kockkniv

Artikelnummer: GO-CK240GY
Goko
Bladlängd: 24 cm. Bolster i buffelhorn.
Array
alltid fri frakt
Pris:
1.695,00 kr
availability
Beskrivning

Kockkniv med 24 cm långt blad

Slipvinkel: 12 grader per sida

Skärpevärde: 9,48 av 10 (se produktbild)

Vikt: 220gram

Bolster i buffelhorn

Yoshito Yamakawa är en smed som tillverkar vackra knivar i det fina och rena kolstålet shirogami#1. Yoshito smider sina blad helt för hand och hans knivar utstrålar därför otrolig karaktär. Bladen är tunna, har vacker tapering och kan slipas läskigt vassa. Handtaget i Goko-knivarna är tillverkade av vacker brun kastanjeträ. Handtaget har grov naturlig ådring från träslaget och är mycket vackert.

Namnet Goko kommer från Yoshitos far som länge drivit en distributionsverksamhet av knivar under detta namn (i Tokyo). Yoshito började tillverka knivar under namnet Goko när han var 20 år gammal och idag, 20 år senare, smider han fortfarande sina knivar helt för hand. Att tillverkningen sker för hand är viktigt för Yoshito Yamakawa och han använder inte ens en mall för att skära ut sina blad. Han skär och formar varje blad för hand och detta är mycket ovanligt idag. Priset för dessa knivar är mycket förmånligt givet materialval, prestanda och grad av hantverk.

Kolstålet shirogami#1 (kallas även white#1) kan slipas oerhört vasst. Mycket få stålsorter klarar av att mäta sig med de eggar som slipas fram ur Shirogami#1. Yoshiro har laminerat bladet med 2 lager mjukt och rostfritt stål så att enbart kolstålet i eggen exponeras. Det gör bladet mer slagsegt och du slipper rostangrepp på knivens bladsidor. Finishen på bladet kallas Nashiji och är en grov handblästrad yta som sedan slipats plan. Det här är en kniv för dig som uppskattar ett vackert hantverk och söker högsta tänkbara prestanda.

OBS Kolstål är inte rostfritt. Se därför till att torka bladet torrt efter varje användning.

Knivmodell Tooltip
Kockkniv
Knivmodell desc
Slipning
Dubbelslipad
Handtagstyp
Orientaliskt
Handtag
Trä
Bladmaterial
Kolstål
Lager stal
3
Staltyp
Aogami/Shirogami
Bladlangd Tooltip
22+ cm
Bladlängd desc

Över 900 omdömen

facebook reviews2
prisjakt reviews

Bra hemsida. Snabba leveranser. Mycket bra utbud av riktiga knivar. Jag har inte varit missnöjd med en enda kniv hittills.
hjh67s via prisjakt.nu

Kontakta Oss

Har du frågor innan ett stundande köp? Ring oss gärna så hjälper vi till. Du får även snabba svar via e-post  info@cleancut.se

08- 23 33 32

Vardagar 9.00 - 17.00

Om Oss

Vi har Sveriges största utbud av köksknivar såsom grönsaksknivar och santoku, och vi har även ett stort utbud av japanska slipstenar och brynen. Vi har alltid konkurrenskraftiga priser, bekväma betalningsalternativ och framför allt snabba leveranser! Besök oss på Hornsgatan 42 på Södermalm i Stockholm eller Ranhammarsvägen 20 i Bromma. Välkomna!

Bildfest på Insta!

På vår Instagram publicerar vi dagligen nya bilder. Det kan handla om nya knivar, slipstenar, tävlingar eller ögonblicksbilder från vår verksamhet. Missa inte det senaste!


instalogo

Hos oss hittar du Sveriges bredaste utbud av slipstenar och japanska kockknivar!