Kockkniv


Kockkniv med 24 cm långt blad.
Bladhöjd: 48 mm
Vikt: 184 gram
Behöver jag köpa till extra skärpa till Kashima Sanjo?
Det korta svaret är nej, eggen är mycket tunn och skarp ur kartong. Vad vi gör är att kontrollera att profilen är perfekt, dvs att kniven rör sig helt mjukt över skärbrädan utan några high- eller lowspots i profilen samt att den har en lagom flatspot. Därefter polerar vi eggen för hand på japanska naturstenar och vi garanterar att kniven levereras hysteriskt vass när du köper detta tillägg.
OBS: Shirogami#2 är inte rostfritt. Kappan runt kärnstålet tillverkas dock av rostfritt stål som inte kommer att påverkas nämnvärt av fukt och råvaror. Tänk på att alltid torka eggen torr för att undvika rostangrepp. Eftersom stålet är reaktivt kommer en patina att uppstå relativt snabbt. Om du skär i proteiner så uppkommer en blå och grön patina, medan grönsaker ger mer av en grå- och brunaktig patina.