Kashima Sanjo är en fantastiskt fin serie som smids för hand i Japan. Kniven har en kärna av kolstålet shirogami#2 som är mycket lättslipat och som tar en imponerande vass egg. Geometrin på denna kniv är någonting utöver det vanliga. Bladryggen är relativt kraftig samtidigt som den har väl avvägd tapering och en mycket tunn egg. Eftersom eggen är så delikat krävs det att kniven används korrekt så att skador på bladet inte uppstår (läs mer om korrekt hantering i vår knivskola). Bladsidorna har en mattborstad finish och kärnstålet har polerats spegelblankt.
Kashima Sanjo
Kashima Sanjo är en fantastiskt fin serie som smids för hand i Japan. Kniven har en kärna av kolstålet shirogami#2 som är mycket lättslipat och som tar en imponerande vass egg. Geometrin på denna kniv är någonting utöver det vanliga. Bladryggen är relativt kraftig samtidigt som den har väl avvägd tapering och en mycket tunn egg. Eftersom eggen är så delikat krävs det att kniven används korrekt så att skador på bladet inte uppstår (läs mer om korrekt hantering i vår knivskola). Bladsidorna har en mattborstad finish och kärnstålet har polerats spegelblankt.