Santoku



Santoku med 18 cm långt blad
Slipvinkel: 12 grader per sida
Skärpevärde: 9,34 av 10 (se produktbild)
Denna modell är mycket allsidig. Det höga bladet gör kniven idealisk till att hacka och skiva grönsaker, fisk och kött. Eftersom bladet är mycket tunt och hårt bör du hålla dig ifrån att skära i ben, fryst mat eller hårda råvaror, annars kan skador uppstå på eggen.
Miyabi 6000MCT är en spänannde kniv med vacker formgivning och fina materialval.
Kärnstålet i denna kniv består av det högkvalitativa pulverstålet SG2 som härdas till 62-63 HRC. Det är med andra ord mycket hårt och håller skärpan länge tack vare ett litet och väldistribuerat korn i stålmatrisen. SG2 stål är ett av de absolut finaste stål som används till knivar och skärpan går inte att ta miste på.
Utöver det fina stålet har denna kniv många vackra detaljer som gör kniven till ett smycke i köket. Handtaget tillverkas av cocobollo trä med en mosaiknit i mitten. Dessutom har handtaget försetts med snygga inlägg och handtaget avslutas med en platta i rostfritt stål som har en infräst logotyp.