slice_2
slice_5
slice_6
slice_4
slice_1
OKADA2
OKADA1
OKADA3
OKADA4
Artikelnummer: F-100
Okada

Slicer

Array
alltid fri frakt
Pris:
3.795,00 kr
Köp till extra skärpa?
availability
Bladlangd Tooltip
22+ cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
Damaskus
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

En slicer med 30 cm långt blad och vacker damaskus. Denna kniv har ett kurvat blad för att skära fint genom kött. Bladet mäter 300 mm och är har en tunn och fin egg. Skaftet är åttakantigt och tillverkas av keyakiträ med ett bolster i pakkaträ.

Okada heter smeden bakom skapelsen, en smed som är en av de stora namnen i den japanska staden Takefu. Han har arbetat med smide i hela sitt liv och hans verk är mycket uppskattade världen över.


Behöver jag köpa till extra skärpa till min nya Okada-kniv?

Vi rekommenderar det om du inte själv slipar på slipsten. Eggen är vass ur kartong, men saknar den där riktiga wow-skärpan. Vad vi gör är att kontrollera att profilen är perfekt, dvs att kniven rör sig helt mjukt över skärbrädan utan några high- eller lowspots i profilen samt att den har en lagom flatspot. När vi är nöjda med profilen polerar vi eggen för hand på japanska naturstenar och vi garanterar att kniven levereras hysteriskt vass när du köper detta tillägg. 


Stålet heter shirogami#2 och är ett kolstål som är mycket lätt att slipa. Kolstål är dock inte rostfritt och kniven ska torkas av direkt efter användning för att undvika att rostangrepp sker. Runt kärnstålet ligger flera lager järn som ger det vackra damaskusmönstret.

 

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 500 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 500 kr

 

Fysiska butiker

 

Besök våra butiker

Vi finns i Bromma och på Södermalm