choil_23
tanaka_ginsan_240_2
tanaka_both_1
tanaka_both_2
tanaka7
shigeki_smider_1
shigeki_smider_2
Artikelnummer: TA-GM240GY
Tanaka

Kockkniv

Array
alltid fri frakt
Pris:
1.995,00 kr
availability
Staltyp
Ginsan
Lager stal
3
Slipning
Dubbelslipad
Handtagstyp
Västerländskt
Bladmaterial
Rostfritt
Handtag
Trä
Bladlangd Tooltip
22+ cm
Bladlängd desc
Beskrivning

Kockkniv med 24 cm långt blad. 

Bladhöjd 54 mm.

Vikt: 190 gram

Stål: Gingami #3 som smitts ut för hand.


 OBS: Knivarna har god jämn finish. Dock kommer alla examplar att uppvisa mindre repor och/eller små gnuggmärken. Det är så tillverkningsprocessen är för dessa knivar. Om man inte är nogräknad så spelar det inen roll, men om du söker perfekt detaljfinish så är inte detta kniven för dig. Det är dock små blämmor, men det bör fortfarande nämnas för att undvika missnöje.


Shigeki Tanaka heter smeden som tillverkar dessa handsmidda blad i det rostfria stålet gingami#3 (benämns även ginsan, G3, ginsanko). Bladet har fin tapering som mynnar ut i en väldigt tunn spets och egg. Många kallar ginsan för det rostfria kolstålet. Med det brukar man mena att eggen går att slipa likt ett kolstål men att den håller sig rostfri och har god skärpevarighet. Hårdhet 61 HRC. Vi förstår att det enkla skaftet kan kännas för simpelt och ge intryck av att det rör sig om en standardkniv. Så är emellertid inte fallet. En ulv i fårakläder minst sagt. En handsmidd ulv.


 I november 2018 besökte Shigeki oss på cleancut. Som ses på bilderna höll han en smidesdemonstration i vår butik i Bromma där han visade hur han smider och laminerar sitt stål.  Det var en upplevelse för besökarna, men även för Shigeki som aldrig tidigare smidit i nollgradigt novemberrusk med en snabb avkylningseffekt på stålet som bearbetas. 

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 500 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 500 kr

 

Fysiska butiker

 

Besök våra butiker

Vi finns i Bromma och på Södermalm