info@cleancut.se  08 23 33 32

Visit our EU site   eu flag     Följ oss!   instagram faceb

  • Störst utbud av kockknivar
  • Alltid fri frakt
  • Fysiska butiker
Kundvagnen är tom
tanaka_both_1
tanaka_both_2
choil_2
tanaka7
shigeki_smider_1
shigeki_smider_2
Öppet köp 30 dagar
ring oss 08-233332
Fraktfritt inom Sverige

SantokuTanaka

Artikelnummer: TA-GM145SA
Bladlängd: 15 cm
Array
alltid fri frakt
Pris:
1.095,00 kr
availability
Beskrivning

Santoku med 15 cm långt blad. En smidig minisantku som passar utmärkt som en allkniv med högt blad, alternativt som en liten kniv för lökhackning, morötter, paprika etc. Bladet är väldigt fint och vi rekommenderar det starkt! 


OBS: Knivarna har god jämn finish. Dock kommer alla examplar att uppvisa mindre repor och/eller små gnuggmärken. Det är så tillverkningsprocessen är för dessa knivar. Om man inte är nogräknad så spelar det inen roll, men om du söker perfekt detaljfinish så är inte detta kniven för dig. Det är dock små blämmor, men det bör fortfarande nämnas för att undvika missnöje.


Shigeki Tanaka heter smeden som tillverkar dessa handsmidda blad i det rostfria stålet gingami#3 (benämns även ginsan, G3, ginsanko). Bladet har fin tapering som mynnar ut i en väldigt tunn spets och egg. Många kallar ginsan för det rostfria kolstålet. Med det brukar man mena att eggen går att slipa likt ett kolstål men att den håller sig rostfri och har god skärpevarighet. Hårdhet 61 HRC. Vi förstår att det enkla skaftet kan kännas för simpelt och ge intryck av att det rör sig om en standardkniv. Så är emellertid inte fallet. En ulv i fårakläder minst sagt. En handsmidd ulv.


I november 2018 besökte Shigeki oss på cleancut. Som ses på bilderna höll han en smidesdemonstration i vår butik i Bromma där han visade hur han smider och laminerar sitt stål.  Det var en upplevelse för besökarna, men även för Shigeki som aldrig tidigare smidit i nollgradigt novemberrusk med en snabb avkylningseffekt på stålet som bearbetas. 

Staltyp
Ginsan
Lager stal
3
Slipning
Dubbelslipad
Handtagstyp
Västerländskt
Bladmaterial
Rostfritt
Handtag
Trä
Bladlangd Tooltip
13-15 cm
Bladlängd desc

Omkring 1000 omdömen

facebook reviews2
prisjakt reviews
google reviews

Kontakta Oss

Har du frågor innan ett stundande köp? Ring oss gärna så hjälper vi till. Du får även snabba svar via e-post  info@cleancut.se

08- 23 33 32

Vardagar 9.00 - 17.00

Om Oss

Vi har Sveriges största utbud av köksknivar såsom grönsaksknivar och santoku, och vi har även ett stort utbud av japanska slipstenar och brynen. Vi har alltid konkurrenskraftiga priser, bekväma betalningsalternativ och framför allt snabba leveranser! Besök oss på Hornsgatan 42 på Södermalm i Stockholm eller Ranhammarsvägen 20 i Bromma. Välkomna!

Bildfest på Insta!

På vår Instagram publicerar vi dagligen nya bilder. Det kan handla om nya knivar, slipstenar, tävlingar eller ögonblicksbilder från vår verksamhet. Missa inte det senaste!


instalogo

Hos oss hittar du Sveriges bredaste utbud av slipstenar och japanska kockknivar!