En mycket speciell kniv som tillverkas av Shiraki, en av de skickligaste smederna i Sakai, Japan. Shiraki smider sina blad enligt klassisk japansk smidesteknik och klingan håller högsta tänkbara kvalitet. Shiraki använder kolstålet shirogami#2 som tar en läskigt vass egg. Kniven är inte rostfri och behöver torkas av efter användning och får aldrig lämnas i fukt. Uppsidan är att stålet är mycket lättslipat och tar en egg som blir skarpare än något annat stål.
Shiraki
En mycket speciell kniv som tillverkas av Shiraki, en av de skickligaste smederna i Sakai, Japan. Shiraki smider sina blad enligt klassisk japansk smidesteknik och klingan håller högsta tänkbara kvalitet. Shiraki använder kolstålet shirogami#2 som tar en läskigt vass egg. Kniven är inte rostfri och behöver torkas av efter användning och får aldrig lämnas i fukt. Uppsidan är att stålet är mycket lättslipat och tar en egg som blir skarpare än något annat stål.