info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

Just nu: Kampanjpris på slippaket från Shapton

Sujihiki_5049f28901826.jpg
BD_sujihiki_30
G412_close.jpg4ff6addb3ed59
Sujihiki_5049f28901826.jpg
Sujihiki_5049f28901826.jpg
Shiro Kamo sujihiki 300 mm
Artikelnummer: G-413
Shiro Kamo

Sujihiki

Array
alltid fri frakt
Pris:
1.995,00 kr
Köp till extra slipning?
availability
Slipning
Dubbelslipad
Knivmodell Tooltip
Trancherkniv
Knivmodell desc
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Bladmaterial
Kolstål
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladlangd Tooltip
22+ cm
Bladlängd desc
Beskrivning

Sujihiki (tranchérkniv) med 30 cm långt blad

Slipvinkel: 14 grader per sida

Skärpevärde: 9,41 av 10 (se produktbild)

Skaft: D-format i valnöt med bolster i pakkaträ

Kniven är dubbelslipad och passar utmärkt till
att skära tunna skivor av de flesta råvaror.


Shiro Kamo är en erkänt duktig smed från det hyllade sällskapet 'Takefu Knife Village' i Japan. Dessa knivar är tillverkade för hand i kolstålet Aogami#2, och Shiro härdar dom till imponerande 64 HRC. Bladet har en mörk finish, s.k. kurouchi, och ett D-format handtag i red sandal wood med bolster i svart pakka-trä. Bladet är taperat vilket innebär att det är tjockast nämast handtaget och smalnar av närmare spetsen. Knivarna i denna serie har brutal framtoning, samtidigt som eggen är mycket tunn och levererar oöverträffad skärpa med mycket fina skäregenskaper. Det här är en av våra mest populära knivserier!

Kolstål är inte rostfritt, och aogami#2 är inget undantag. Däremot ger den svarta kurouchi-finishen ett mycket gott skydd mot rost och patina. Den undre delen av bladet kommer att patinera betydligt lättare än den svarta delen. Torka därför kniven torr efter användning. Tänk även på att vissa råvaror (citrus, tomat mm) har kraftig visuell påverkan på bladet.

Vi kallar kniven kuroi ryuu (黒い竜) som betyder Svart Drake på japanska


Behöver jag köpa till extra skärpa till min nya Shiro Kamo kniv?

Det korta svaret är nej, kniven är mycket tunn och skarp ur kartong. Vad vi gör är att kontrollera att profilen är perfekt, dvs att kniven rör sig helt mjukt över skärbrädan utan några high- eller lowspots i profilen samt att den har en lagom flatspot. När vi är nöjda med profilen polerar vi eggen för hand på japanska naturstenar och vi garanterar att kniven levereras hysteriskt vass när du köper detta tillägg. 


OBS: Aogami#2 är ett kolstål som inte är rostfritt. Även bladsidorna av järn behöver hållas torra för att inte rosta över tid.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 500 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 500 kr

 

Fysisk butik

 

Besök vår butik

Vi finns i Bromma på Ranhammarsvägen 20