info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

suz-all4
suz150PT3
suz150PT2
suz-all2
suz-all1
Artikelnummer: SUZ-130PT
Suzuki

Allkniv

Array
alltid fri frakt
Pris:
1.495,00 kr
availability
Bladlangd Tooltip
13-15 cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtagstyp
Orientaliskt
Handtag
Trä
Slipning
Högerslipad
Beskrivning

En enkelslipad allkniv med 13 cm långt blad. 

Bladhöjd: 33 mm
Vikt: 87 gram
Slipfas: Högerslipad
Stål: Shirogami#2 med järnkappa

Kniven smids helt för hand i kolstålet shirogami#2. Eggen är enkelslipad (högerslipad) och kniven har en kraftig rygg för att ge rätt slipfas. Trots den kraftiga ryggen är eggen mycket tunn och skär fantatiskt bra. Det som gör denna kniv extra speciell är att eggen är handslipad på naturstenar för att få en vacker kasumi-finish. Den är skrämmande vass och kiriban är helt utplanad för hand.

Skaftet är handgjort och består av rötad lönn.


Suzuki uchihamono ligger i Yamagata, Japan. Smedjan etablerades för 60 år sedan och drivs nu i andra generationen. Formen på Suzukis knivdesign kommer från den ursprungliga skäran. Han tillverkar en speciell kökskniv för att skala potatis, en för att skära vitlöksrötter etc och hans design har fått mycket beröm av professionella kockar i Japan. Mr. Suzuki är skicklig på att smida enkelslipade knivar och han kan skapa komplexa kurvaturer samtidigt som han bevarar en tunn geometri. I dagsläget är det få hantverkare som behärskar denna teknik i Japan.


Mr Suzuki säger: "Jämfört med vanliga skäror kan de flesta andra smeder inte uppnå samma höjd", så han vill utmana det mer. Den föregående generationen ägnade två år åt att färdigställa vitlöksrotkniven efter många experiment. Smedjans hemliga teknik har gått vidare i arv till den nya generationen och Suzuki san säger också: "Även om tillverkningen av det här specialverktyget är mycket svårt vill jag i framtiden fortsätta att arbeta hårt för det, så länge det finns människor i behov av dessa verktyg'.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 300 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 300 kr

 

Fysisk butik

 

Besök vår butik

Vi finns i Bromma på Ranhammarsvägen 20