Yamamoto är en duktig japansk smed som arbetar i Takefu i västra Japan. Han har gått som lärling hos den världsberömda smeden Asai som tyvärr gick bort för 2012 år sedan. Idag smider Yamamoto sina blad i samma smedja och hans blad är mycket omtyckta. Det som karaktäriserar Yamamotos knivar är att han arbetar med ett relativt tjockt råmaterial. Det gör att bladet är kraftigt närmast skaftet för att sedan tapera ut och bli tunn mot spetsen.
Stålet som Yamamoto arbetar med heter Aogami Super. Det är ett hårt kolstål med mycket lång skärpevarighet och som går att slipa mycket vasst. Hårdheten ligger på 63-64 HRC.
Nao Yamamoto
Yamamoto är en duktig japansk smed som arbetar i Takefu i västra Japan. Han har gått som lärling hos den världsberömda smeden Asai som tyvärr gick bort för 2012 år sedan. Idag smider Yamamoto sina blad i samma smedja och hans blad är mycket omtyckta. Det som karaktäriserar Yamamotos knivar är att han arbetar med ett relativt tjockt råmaterial. Det gör att bladet är kraftigt närmast skaftet för att sedan tapera ut och bli tunn mot spetsen.
Stålet som Yamamoto arbetar med heter Aogami Super. Det är ett hårt kolstål med mycket lång skärpevarighet och som går att slipa mycket vasst. Hårdheten ligger på 63-64 HRC.