Måste man verkligen köpa till extra skärpa när man köper en ny kniv? Givetvis behöver man inte det, men det finns samtidigt en begränsning för hur vass kniven är som ny. Skärpan är oftast mycket bra, men det går att ta fram betydligt mer av en kniv. Grundskärpan tas aldrig fram för hand på våtstenar. Istället används ett keramiskt sliphjul och vanligen stannar man på ca 1500 grit. Det ger en helt ok egg, men sällan något man imponerar med.
Vi slipar för hand på japanska våtstenar och vi garanterar att kniven levereras hysteriskt vass om du köper detta tillägg. Stenarna som används beror på vilken kniv som slipas, ibland passar en natursten bäst och ibland är det lämpligare med en blank finish från en syntetisk slipsten. Oavsett kommer kniven att bli imponerande vass och få en egg som gnistrar.
OBS: Denna tjänst gäller bara i samband med nyinköp av en kniv.
Köp till extra skärpa!
Måste man verkligen köpa till extra skärpa när man köper en ny kniv? Givetvis behöver man inte det, men det finns samtidigt en begränsning för hur vass kniven är som ny. Skärpan är oftast mycket bra, men det går att ta fram betydligt mer av en kniv. Grundskärpan tas aldrig fram för hand på våtstenar. Istället används ett keramiskt sliphjul och vanligen stannar man på ca 1500 grit. Det ger en helt ok egg, men sällan något man imponerar med.
Vi slipar för hand på japanska våtstenar och vi garanterar att kniven levereras hysteriskt vass om du köper detta tillägg. Stenarna som används beror på vilken kniv som slipas, ibland passar en natursten bäst och ibland är det lämpligare med en blank finish från en syntetisk slipsten. Oavsett kommer kniven att bli imponerande vass och få en egg som gnistrar.
OBS: Denna tjänst gäller bara i samband med nyinköp av en kniv.