info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

shapton_all
case
Slipa knivar på slipsten
Artikelnummer: K0704_5000
Shapton Professional

Slipsten fin

Array
alltid fri frakt
Pris:
695,00 kr
availability
Beskrivning

En finkornig slipsten (#5000) som används för att polera upp en egg. Den avlägsnar inte särskilt mycket metall och lämnar en blank och fin egg efter sig. Med rätt handlag får du en egg som blir hysteriskt vass. Pro 5000 är en mycket hård sten av typen 'splash and go', dvs att den inte behöver ligga i vatten innan användning. Den slits långsamt och ger väldigt hög glans. Neckdelen är att den hårda stenen känns halare än en mjuk sten, men i gengäld riskerar du inte att skära in i stenen.

Mått: 210 x 70 x 15 mm.

Shapton Professional är en serie slipstenar som är mycket effektiva och levererar exeptionell slipkraft. Stenarna är av typen 'Splash & Go' vilket innebär att de inte behöver ligga i vatten innan användning. Istället häller du bara på en handflata med vatten på stenen och börjar slipa. Stenarna är mycket hårda och håller formen länge. Självklart behöver även dessa stenar planas ut med tiden, men jämfört med andra stenar håller Shaptons hårda slipstenar formen mycket länge.

Stenen levereras i en plastask som ger ett bra skydd för stenen. Asken kan även användas som slipstenshållare medan du slipar. Mycket praktiskt.

Shapton tillverkar whetstones för professionella användare som söker det allra bästa. Enligt många är det de absolut bästa stenarna på marknaden.


Vad är det för skillnad på Shapton Glass och Shapton Pro?

Stenarna är relativt lika i prestanda och båda är mycket bra val, oavsett ambitionsnivå.
Båda stenarna är av typen 'Splash & Go' och kräver därför inte att man lägger dom i vatten. Det är bara att splasha på lite vatten och börja slipa. 
Shapton Glass är aningen hårdare än Pro och slits därför lite långsammare. Det är praktiskt med en hård sten då du inte behöver plana ut den lika ofta. Å andra sidan är Pro-stenen tjockare. Vi bedömer att Pro-stenens livslängd är aningen längre, men Shapton Glass håller formen bättre.
En fördel med Shapton Pro är dels att det följer med en hållare/etui samt att stenen är vändbar. Det gör att du kan använda båda sidor av stenen vilket kan vara praktiskt om du har fått ett jack i stenen eller om den har tappat formen.
För att summera kan man säga att båda stenarna håller högsta tänkbara kvalitet och är fullt jämförbara. Vilken sen passar bäst för dina behov?

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 999 kr

Stort och unikt utbud

Fri frakt från 999 kr

 

2 butiker i Stockholm

 

2 knivbutiker i Stockholm

Vi finns på Odengatan 26 samt i Bromma