info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

propaket2
praopaket3
praopaket4
propaket6
propaket5
Slipkurs cleancut.se
Artikelnummer: 1_5_M_S
Shapton Professional

Slippaket | KAMPANJ

Array
alltid fri frakt
Pris: Ordinarie pris:  
1.874,00 kr
1.595,00 kr
availability
Beskrivning

1 st Slipsten medel med finhet #1000 från Shapton Professional. Den reparerar mindre hack i eggen och är grov nog att snabbt resa en råegg, något som snabbar på arbetet och gör slipningen rolig.

1 st Slipsten fin med finhet #5000 från Shapton Professional. Denna sten lämnar en blank finish och en mycket vass egg. Den är lagom finkornig för knivar av typen Global, Yaxell, Tamahagane och MAC, likväl som till knivar i kolstål. Den gör eggen blank och sylvass men lämnar fortfarande en viss tandning i eggen som ger eggen bra bett över tid.

1 st Strigel. Efter slipningen avslutar du med att strigla kniven. Du blir då av med all mikroskopisk råegg som ligger och döljer skärpan du slipat fram. 

1 st Slipmatta i silikon och glasfiber (600 x 400 mm). Den skyddar underlaget mot smuts och ser till att de medföljande stenhållarna står stabilt när du slipar. 


Shapton tillverkar enligt många de absolut bästa stenarna på marknaden. Dom avverkar metall på ett högeffektivt sätt och stenarna är mycket hårda. Den hårda keramiken slits väldigt långsamt vilket gör att du inte behöver plana ut stenarna lika ofta som en mjukare sten. Stenen förbrukar minimalt med vatten och är av typen 'splash & Go' som innebär att man inte lägger stenen i vatten innan användning. Istället häller man på en handflata med vatten och börjar slipa direkt. 


Skötselråd:

1. Skölj stenen i kallt vatten efter användning. Använd aldrig diskmedel eller varmt vatten.

2. Torka stenen med en luddfri trasa och låt därefter stenen självtorka i rumstemperatur (Låt ej torka i direkt solljus eller med en hårtork)

3. Förvara stenen i rumstemperatur.


Vad är det för skillnad på Shapton Glass och Shapton Pro?

- Stenarna är relativt lika i prestanda och båda är mycket bra val, oavsett ambitionsnivå.

- Båda stenarna är av typen 'Splash & Go' och kräver därför inte att man lägger dom i vatten. Det är bara att splasha på lite vatten och börja slipa. 

- Shapton Glass är aningen hårdare än Pro och slits därför lite långsammare. Det är praktiskt med en hård sten då du inte behöver plana ut den lika ofta. Å andra sidan är Pro-stenen tjockare. Vi bedömer att Pro-stenens livslängd är aningen längre, men Shapton Glass håller formen bättre.

- En fördel med Shapton Pro är dels att det följer med en hållare/etui samt att stenen är vändbar. Det gör att du kan använda båda sidor av stenen vilket kan vara praktiskt om du har fått ett jack i stenen eller om den har tappat formen.

- För att summera kan man säga att båda stenarna håller högsta tänkbara kvalitet och är fullt jämförbara. Vilken sen passar bäst för dina behov?

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 500 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 500 kr

 

Fysisk butik

 

Besök vår butik

Vi finns i Bromma på Ranhammarsvägen 20