Slipsten medel
Kategori

Rejält tilltagen sten med effektiv slipverkan.
Mått: 205 x 75 x 25 mm
Korn #1000
Vi rekommenderar alltid att du köper till en strigel för att nå maximal skärpa.
1000 korn räknas som medelfint och används vanligtvis till det vardagliga slipandet. När du nått en jämn råegg är det dags att byta till en finare sten i spannet 3000-8000 grit. Först då blir eggen riktigt blank och vass.
Vinkeln som rekommenderas beror på vad för typ av kniv som ska slipas men en normal japansk kockkniv har en vinkel på ca 10-15 grader.
Japanska Ohishi tillverkar slipstenar med hög slipverkan. Stenarna är rejält tilltagna och är medelhårda att arbeta med. Stenarna är att de behöver inte speciallt mycket vatten vilket gör att du inte behöver lägga stenen i blöt mer än några minuter. Du som slipar på en avancerad nivå kommer särskilt att uppskatta Ohishis stenar när du vill skapa en jämn finish på bladsidorna och ge kniven en dimmig kasumifinish.
Efter slipning, låt stenen självtorka på ett plant underlag i normal inomhustemperatur.