info@cleancut.se  08 23 33 32

Visit our EU site   eu flag     Följ oss!   instagram faceb

  • Störst utbud av kockknivar
  • Alltid fri frakt
  • Fysiska butiker
Kundvagnen är tom
strigel_4
strigel_5
strigel_19
strigel_25
strigel_38
strigel_6
strigel_7
Öppet köp 30 dagar
ring oss 08-233332
Fraktfritt inom Sverige

Strigel i skinnCleancut.se

Artikelnummer: STR-50_extratjock
Mått: 50 x 15 cm (extra tjockt läder)
Array

Kategori

Strigel

alltid fri frakt
Pris:
295,00 kr
availability
Beskrivning

OBS: Färg på strigel kan variera

Mått: 50 x 15 cm

En rejält tilltagen strigel i skinn som ger knivarna den sista rakbladsvassa finishen. Strigeln håller högsta tänkbara skinnkvalitet (vegetabiliskt garvat från Tärnsjö) och vi rekommenderar varmt denna strigel som ett kompliment till grundslipning.

1. Lägg strigeln framför dig på en plan och hård yta, exempelvis en köksbänk. Om underlaget är mjukt eller ojämnt riskerar du att runda av eggen och strigeln får därmed motsatt effekt.

2. Placera kniven vid början av strigeln och dra bladet från vänster till höger sida en gång. Obs: Du ska dra bladet ifrån eggen, i motsats till en skärande rörelse! Vänd sedan på bladet och dra bladet från höger till vänster sida. Upprepa proceduren en handfull gånger, tills eggen känns riktigt vass.

Tänk på att använda samma vinkel som knivens primäregg är slipad med. Om du är osäker på vinkeln är en tumregel att japanska knivar har en vinkel på ca 15 grader. Försök även att få ett så jämnt drag som möjligt. Du kan med fördel använda ena handen för att hålla fast strigeln så att den ligger helt still. Om du vill kan du även limma fast strigeln på ett hårt underlag som exempelvis en glasskiva.

Om du verkligen vill gå på djupet med din strigling kan du mätta strigeln med olja, applicera en slipande spray eller använda en slippasta (tex Autosol eller Tormekpasta). Vi rekommender dock att du använder skinnet utan medel eftersom det annars blir kladdigt eller stelt när det torkar in. En obehandlad läderstrigel kan bli din bästa vän i flera år och ligger alltid standby med kort varsel.


OBS: Mindre variationer i skinnet kan förekomma. Det kan handla om små revor eller andra märken som exempelvis kan uppstå om en ko går emot taggtråd. Strigeln är en naturlig produkt och därför tillhör kosmetiska variationer en del av produktens utseende.

Omkring 1000 omdömen

facebook reviews2
prisjakt reviews
google reviews

Kontakta Oss

Har du frågor innan ett stundande köp? Ring oss gärna så hjälper vi till. Du får även snabba svar via e-post  info@cleancut.se

08- 23 33 32

Vardagar 9.00 - 17.00

Om Oss

Vi har Sveriges största utbud av köksknivar såsom grönsaksknivar och santoku, och vi har även ett stort utbud av japanska slipstenar och brynen. Vi har alltid konkurrenskraftiga priser, bekväma betalningsalternativ och framför allt snabba leveranser! Besök oss på Hornsgatan 42 på Södermalm i Stockholm eller Ranhammarsvägen 20 i Bromma. Välkomna!

Bildfest på Insta!

På vår Instagram publicerar vi dagligen nya bilder. Det kan handla om nya knivar, slipstenar, tävlingar eller ögonblicksbilder från vår verksamhet. Missa inte det senaste!


instalogo

Hos oss hittar du Sveriges bredaste utbud av slipstenar och japanska kockknivar!