str-brun3
str-brun2
strop38
strop_brwn
strop23
Artikelnummer: STR-50_extratjock
Cleancut

Strigel i skinn

Array

Kategori

Strigel

alltid fri frakt
Pris:
295,00 kr
availability
Beskrivning

Röd strigel i tjockt och härligt läder från Tärnsjö garveri.


Mått: 50 x 15 cm

En rejält tilltagen strigel i skinn som ger knivarna den sista rakbladsvassa finishen. Strigeln håller högsta tänkbara skinnkvalitet (vegetabiliskt garvat från Tärnsjö) och vi rekommenderar varmt denna strigel som ett kompliment till grundslipning.

1. Lägg strigeln framför dig på en plan och hård yta, exempelvis en köksbänk. Om underlaget är mjukt eller ojämnt riskerar du att runda av eggen och strigeln får därmed motsatt effekt.

2. Placera kniven vid början av strigeln och dra bladet från vänster till höger sida en gång. Obs: Du ska dra bladet ifrån eggen, i motsats till en skärande rörelse! Vänd sedan på bladet och dra bladet från höger till vänster sida. Upprepa proceduren en handfull gånger, tills eggen känns riktigt vass.

Tänk på att använda samma vinkel som knivens primäregg är slipad med. Om du är osäker på vinkeln är en tumregel att japanska knivar har en vinkel på ca 15 grader. Försök även att få ett så jämnt drag som möjligt. Du kan med fördel använda ena handen för att hålla fast strigeln så att den ligger helt still. Om du vill kan du även limma fast strigeln på ett hårt underlag som exempelvis en glasskiva.

Om du verkligen vill gå på djupet med din strigling kan du mätta strigeln med olja, applicera en slipande spray eller använda en slippasta (tex Autosol eller Tormekpasta). Vi rekommender dock att du använder skinnet utan medel eftersom det annars blir kladdigt eller stelt när det torkar in. En obehandlad läderstrigel kan bli din bästa vän i flera år och ligger alltid standby med kort varsel.


OBS: Mindre variationer i skinnet kan förekomma. Det kan handla om små revor eller andra märken som exempelvis kan uppstå om en ko går emot taggtråd. Strigeln är en naturlig produkt och därför tillhör kosmetiska variationer en del av produktens utseende.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 300 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 300 kr

 

Fysisk butik

 

Besök vår butik

Vi finns i Bromma på Ranhammarsvägen 20