Tillbaka till: Moritaka
Kockkniv_50aa3f7dc59d4.jpg
Kockkniv_50aa3f7dc59d4.jpg
Kockkniv_50aa3f7dc59d4.jpg
Kockkniv_50aa3f7dc59d4.jpg
Kockkniv_50aa3f7dc59d4.jpg
Kockkniv_50aa3f7dc59d4.jpg
Moritaka handgjorda kockknivar i kolstål
Artikelnummer: MO2-240GY_walnut
Moritaka

Kockkniv

Array
alltid fri frakt
Pris:
2.295,00 kr
availability
Knivmodell Tooltip
Kockkniv
Knivmodell desc
Slipning
Dubbelslipad
Handtagstyp
Orientaliskt
Handtag
Trä
Bladmaterial
Kolstål
Lager stal
3
Staltyp
Aogami/Shirogami
Bladlangd Tooltip
22+ cm
Bladlängd desc
Beskrivning

 Kockkniv med 24 cm långt blad


Vikt: 177 gr
Tjocklek mitten av rygg: 2,5 mm
Bladhöjd häl: 46,4 mm
Eggens längd: 241 mm
Slipvinkel: 12,5 grader per sida
Skärpevärde: 9,37 av 10 (se produktbild)
Stål:  Aogami #2 (63-64 HRC)

OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.


Denna serie har ett kolstålsblad  av typen Aogami#2. Bladet har en svart finish, kurouchi, som ger en rå och vackert svart yta. Bladet är mycket tunt och kniven är väl viktad och balanserar fint i handen.

Släkten Moritaka (Japan) påbörjade sin tillverkning redan 1293 genom Kongohyoe Minamoto no Moritaka (金剛兵衛源盛高). Idag, drygt 700 år senare, sker tillverkningen fortfarande för hand även om vissa tekniska hjälpmedel förekommer. Moritakas knivar är kända världen över och deras blad håller mycket hög kvalitet.


Obs: Kolstål är inte rostfritt. Med tiden kommer bladet att få en vacker patina även om den svarta kurouchi finishen ger ett gott skydd. Om bladet lämnas i väta kommer rostangrepp att uppkomma. Tänk även på att det tunna och hårda bladet kan ta skada om du hackar i hårda råvaror, ben eller i fryst mat.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 999 kr