Tillbaka till: Kockknivar
yo_close_2
yo_close_1
yo_close_3
yo_close_4
Artikelnummer: KU-YO-SKT210GY
Yoshikane

Kockkniv

Array
alltid fri frakt
Pris:
2.195,00 kr
Köp till extra skärpa?
availability
Bladlangd Tooltip
19-21 cm
Bladlängd desc
Staltyp
Aogami/Shirogami
Lager stal
3
Bladmaterial
Kolstål
Handtag
Trä
Handtagstyp
Orientaliskt
Slipning
Dubbelslipad
Beskrivning

Kockkniv med 21 cm långt blad.


Vikt: 160 gram
Tjocklek mitten av rygg: 1,95 mm
Bladhöjd häl: 46 mm
Eggens längd: 214 mm

OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.


Yoshikane har sin verksamhet i Sanjo (västra Japan). Här smids knivar med stor precision och alla produkter håller mycket hög kvalitet. Denna kniv har en kärna av kolstålet Shirogami#2 som är mycket lättslipat och har en imponerande vass egg direkt ur kartong. Likt andra kända smeder från Sanjo är Yoshikanes knivar väl avrundade och ligger mycket bra i handen. Typiskt för områdets smideskultur är att man arbetar med aningen tjockare råmaterial så att varje kniv får lagom tyngd och väl avväd balans.

Bladet består av en trelagerskonstruktion. Kärnstålet är kolstålet shirogami #2 och runt kärnan ligger ett lager järn på vardera sida. Dessa utanpåliggande lager är svärtade (kurouchi) med hammarbankad finish (tsuchime).

Skaftet är åttakantigt och tillverkas av valnöt med bolster i svart pakkaträ.


Behöver jag köpa till extra skärpa till min nya Yoshikane kniv?

Det korta svaret är nej, kniven är ruskigt tunn och skarp ur kartong. Vad vi gör är att kontrollera att profilen är perfekt, dvs att kniven rör sig helt mjukt över skärbrädan utan några high- eller lowspots i profilen samt att den har en lagom flatspot. När vi är nöjda med profilen polerar vi eggen för hand på japanska naturstenar och vi garanterar att kniven levereras hysteriskt vass när du köper detta tillägg. 


OBS: Kärnan och dess utanpåliggande lager är inte rostfria. Torka därför eggen noga efter användning.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 500 kr