info@cleancut.se  08 23 33 32

Visit our EU site   eu flag     Följ oss!   instagram faceb

  • Störst utbud av kockknivar
  • Alltid fri frakt
  • Fysiska butiker
Kundvagnen är tom

smederstart

Många av våra kockknivar tillverkas helt för hand av erkänt duktiga japanska smeder. Det är ett mycket tidskrävande och utmanande arbete som är resultatet av många års träning. Ofta går smideskonsten i arv genom flera generationer, även om det på senare tid blir allt svårare att attrahera yngre förmågor till det relativt krävande arbete. Genom våra besök hos dessa smeder har vi kunnat bevittna precisionen och stoltheten i deras arbete, och vi vill därför passa på att ge en mer utförlig beskrivning av deras vardag. De flesta av våra smeder arbetar i städerna Takefu, Miki City, Sanjo, Seki och Sakai. Det tillverkas såklart knivar på fler platser i Japan även om dessa är mest betydelsefulla.

 

 

Genom att klicka på en tillverkare i vänstermenyn kan du läsa mer om tillverkningsprocessen, samt titta på bilder och videosekvenser från tillverkningen.

 

Omkring 1000 omdömen

facebook reviews2
prisjakt reviews
google reviews

Kontakta Oss

Har du frågor innan ett stundande köp? Ring oss gärna så hjälper vi till. Du får även snabba svar via e-post  info@cleancut.se

08- 23 33 32

Vardagar 9.00 - 17.00

Om Oss

Vi har Sveriges största utbud av köksknivar såsom grönsaksknivar och santoku, och vi har även ett stort utbud av japanska slipstenar och brynen. Vi har alltid konkurrenskraftiga priser, bekväma betalningsalternativ och framför allt snabba leveranser! Besök oss på Hornsgatan 42 på Södermalm i Stockholm eller Ranhammarsvägen 20 i Bromma. Välkomna!

Bildfest på Insta!

På vår Instagram publicerar vi dagligen nya bilder. Det kan handla om nya knivar, slipstenar, tävlingar eller ögonblicksbilder från vår verksamhet. Missa inte det senaste!


instalogo

Hos oss hittar du Sveriges bredaste utbud av slipstenar och japanska kockknivar!