08 23 33 32      Ring oss

Visit our EU site   eu flag     Följ oss!   instagram faceb

  • Störst utbud av kockknivar
  • Alltid fri frakt
  • Fysiska butiker
Kundvagnen är tom

fem santoku

En av de absolut vanligaste knivmodellerna är dessa, de rostfria santoku-knivarna i prisklassen 995-1349 kr. Vi går därför igenom skillnaderna mellan dessa och ger tips om vilken kniv som passar dina behov.

Från vänster: 

1. Ohishi VG-5
http://www.cleancut.se/butik/knivserier/ohishi-3-serier/ohishi-vg-5

Denna kniv är mycket prisvärd och har all prestanda som en kock behöver, dock utan extraordinärt utseende eller spännande detaljer. Det är en bra kniv rätt och slätt, och många väljer den just på grund av detta. En professionell brukskniv med ett tunt blad och ett hårt stål. Stålet heter VG-5 och har en hårdhet kring 59-60 HRC. 
PRIS: 995 kr


2. Kashima RS-60
http://www.cleancut.se/butik/knivserier/kashima-5/kashima

En riktig storsäljare som har allt en bra kniv ska ha. Vikt och balans är som tagen ur skolboken och det tunna bladet är tillverkat och handslipat i Seki city i Japan. Stålet är ett monostål och har ingen laminering som övriga knivar i denna jämförelse, det är istället ett och samma hårda stål rakt ignom hela bladet. Skaftet tillverkas av mixad pakkaträ och kombinerar mjuka former och stilrena materialval. Hårdheten tangerar 60 HRC och kniven håller skärpan bra. En allroundkniv som passar bra för allas behov, oavsett om du är professionell kock eller en glad amatör.
PRIS: 1195 kr


3. Takamura V-10 Special
http://www.cleancut.se/butik/knivserier/takamura-5-serier/v10-special

Takamuras knivar är de vassaste knivarna vi säljer. Takamura lägger otroligt stor vikt vid att smida fram tunna och fina klingor med enorm skärpa. Med denna skärpa och skäregenskaper kommer kravet på försiktighet. Om din knivföring inte är på topp kan du lätt skada den tunna eggen. Vi rekommenderar därför denna kniv till alla som verkligen förstår hur kniven ska användas, och för dessa användare utlovar vi skäregenskaper som kommer att imponera! Kniven är i övrigt lätt och behaglig att arbeta med. Den ligger bra i handen med en balanspunkt precis framför bolstret. Stålet heter VG-10 och Takamura siktar på en härdningsgrad av 61 HRC.
PRIS: 1195 kr


4. Ohishi VG-10
http://www.cleancut.se/butik/knivserier/ohishi-3-serier/ohishi

Om du har en flärd för det spektakulära så behöver du inte titta längre. Ohishi VG-10 har ett hammarbankat blad med ett vackert damaskusmönster på underdelen (16 lager). Tillverkaren har liknat utseendet vid vågor som sköljer in över strandkanten. Kniven har varit med i Wiseguides knivtest där den vann 'bäst i test'. En jättefint kniv med ett tunt blad i VG-10 stål som härdas till 60-62 HRC. En populär kniv i vårt sortiment och ett givet val för många kunder.
PRIS: 1295 kr


5. Yaxell ZEN
http://www.cleancut.se/butik/knivserier/yaxell-4-serier/zen

Nybliven vinnare i Aftonbladets knivtest och en mycket vacker skapelse. Likt Ohishi VG-10 har även denna kniv ett hammarbankat blad och en underdel i damaskusstål med stålet VG-10 i kärnan. Skaftet tillverkas av mikarta som skapas genom att omkring 50 lager linneduk pressas samman med resinplast. Kniven har mer tyngd och ligger komfortabelt i handen. Det stilrena utseendet gör sig mycket bra i ett modernt hem och skärpan kommer inte att göra dig besviken.
PRIS: 1349 kr


Så vilken av dessa är 'bäst'? Sanningen är att det inte är så enkelt att svara på då vi alla har olika behov. Men om skärpan och skäregenskaperna står i den främsta rummet så vinner tveklöst Takamura. Om priset är det viktigaste så är Ohishi VG-5 mycket svårslagen. För dig som söker ett spännande utseende kan valet stå mellan Ohishi VG-10 och Yaxell ZEN, och om du vill ha en kniv som är väldigt bra på väldigt mycket, ja då kanske Kashima RS-60 är din kniv.

Lycka till med valet av santoku!
/Gänget på cleancut.

 5santoku 2

Omkring 1000 omdömen

facebook reviews2
prisjakt reviews
google reviews

Kontakta Oss

Har du frågor innan ett stundande köp? Ring oss gärna så hjälper vi till. Du får även snabba svar via e-post  info@cleancut.se

08- 23 33 32

Vardagar 9.00 - 17.00

Om Oss

Vi har Sveriges största utbud av köksknivar såsom grönsaksknivar och santoku, och vi har även ett stort utbud av japanska slipstenar och brynen. Vi har alltid konkurrenskraftiga priser, bekväma betalningsalternativ och framför allt snabba leveranser! Besök oss på Hornsgatan 42 på Södermalm i Stockholm eller Ranhammarsvägen 20 i Bromma. Välkomna!

Bildfest på Insta!

På vår Instagram publicerar vi dagligen nya bilder. Det kan handla om nya knivar, slipstenar, tävlingar eller ögonblicksbilder från vår verksamhet. Missa inte det senaste!


instalogo

Hos oss hittar du Sveriges bredaste utbud av slipstenar och japanska kockknivar!