info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

Global

global9

Globals klassiska och omtyckta köksknivar har ett fantastiskt modellutbud med omkring 100 modeller av kockknivar, brödknivar, grönsaksknivar etc. Det finns minst en modell för varje uppgift i köket samtidigt som Global erbjuder fina knivset som kan ges bort i gåva. Alla Globalknivar är gjorda i det hårda och rostfria stålet Cromova 18. Globals design har varit den samma sedan knivarna började tillverkas i mitten på 80-talet. Globalknivarna är kända världen över och det är inte så konstigt...

Nu släpps Global SAI - En ny serie kockknivar
Global SAI är den första serien som släppts från Global sedan introduktionen för 25 år sedan. SAI har 3 lager stål med Cromova 18-stål i kärnan och mjukare SUS-410-stål i sidorna. Eftersom bladet har 3 lager stål ser man en vacker övergång mellan kärnstålet och de omgärdande lagren. För att ytterligare förhöja det spektakulära utseendet har Global valt att hammarbankar och mattblästra bladsidorna så att varje kniv för ett individuellt utseende.

Handtaget är fortfarande tillverkat helt i stål, men till skillnad från föregångaren är handtaget större och med mjukare former. Skaftet har ett ergonomiskt tumgrepp. Tummen vilar mjukt i övergången mellan skaft och blad vilket ger ett ledigt och avslappnat men ändå distinkt grepp. Liksom Globalkniven är även skaftet i Global Sai fyllt med sjösand för att ge en perfekt balanserad kniv.