Kockkniv_5162c805dfdd7.jpg
Kockkniv_5162c805dfdd7.jpg
Kockkniv_5162c805dfdd7.jpg
Kockkniv_5162c805dfdd7.jpg
g-405_2
Kockkniv_5162c805dfdd7.jpg
Kockkniv_5162c805dfdd7.jpg
Kockkniv_5162c805dfdd7.jpg
Kockkniv_5162c805dfdd7.jpg
Kockkniv_5162c805dfdd7.jpg
Kockkniv_5162c805dfdd7.jpg
Artikelnummer: G-405
Shiro Kamo

Kockkniv

Array
alltid fri frakt
Pris:
1.695,00 kr
availability
Knivmodell Tooltip
Kockkniv
Knivmodell desc
Slipning
Dubbelslipad
Staltyp
Aogami/Shirogami
Handtag
Trä
Lager stal
3
Handtagstyp
Orientaliskt
Bladmaterial
Kolstål
Bladlangd Tooltip
22+ cm
Bladlängd desc
Beskrivning

Kockkniv med 24 cm långt blad


Vikt: 182 gr
Tjocklek mitten av rygg: 1,7 mm
Bladhöjd häl: 53,2 mm
Eggens längd: 240 mm
Skärpevärde: 9,41 (se produktbild)
Slipvinkel: 14 grader per sida

OBS: Mått och vikt kan variera en aning eftersom kniven är smidd för hand.


Shiro Kamo är en erkänt duktig smed från det hyllade sällskapet 'Takefu Knife Village' i Japan. Dessa knivar är tillverkade för hand i kolstålet Aogami#2, och Shiro härdar dom till imponerande 64 HRC. Bladet har en mörk finish, s.k. kurouchi, och ett D-format handtag. Bladet är taperat vilket innebär att det är tjockast nämast handtaget och smalnar av närmare spetsen. Knivarna i denna serie har brutal framtoning, samtidigt som eggen är mycket tunn och levererar oöverträffad skärpa med mycket fina skäregenskaper. Det här är en av våra mest populära knivserier!

Kolstål är inte rostfritt, och aogami#2 är inget undantag. Däremot ger den svarta kurouchi-finishen ett mycket gott skydd mot rost och patina. Den undre delen av bladet kommer att patinera betydligt lättare än den svarta delen. Torka därför kniven torr efter användning. Tänk även på att vissa råvaror (citrus, tomat mm) har kraftig visuell påverkan på bladet.

Vi kallar kniven kuroi ryuu (黒い竜) som betyder Svart Drake på japanska


Behöver jag köpa till extra skärpa till min nya Shiro Kamo kniv?

Det korta svaret är nej, kniven är mycket tunn och skarp ur kartong. Vad vi gör är att kontrollera att profilen är perfekt, dvs att kniven rör sig helt mjukt över skärbrädan utan några high- eller lowspots i profilen samt att den har en lagom flatspot. När vi är nöjda med profilen polerar vi eggen för hand på japanska naturstenar och vi garanterar att kniven levereras hysteriskt vass när du köper detta tillägg. 


OBS: Aogami#2 är ett kolstål som inte är rostfritt. Även bladsidorna av järn behöver hållas torra för att inte rosta över tid.


Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 500 kr

Störst utbud av kockknivar

 

Fri frakt från 500 kr

 

Fysiska butiker

 

Besök våra butiker

Vi finns i Bromma och på Södermalm