info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

Nakiri_5049f1bd33bf5.jpg
Nakiri_5049f1bd33bf5.jpg
Nakiri_5049f1bd33bf5.jpg
Nakiri_5049f1bd33bf5.jpg
Nakiri_5049f1bd33bf5.jpg
Nakiri_5049f1bd33bf5.jpg
Nakiri_5049f1bd33bf5.jpg
Nakiri_5049f1bd33bf5.jpg
Nakiri_5049f1bd33bf5.jpg
Nakiri_5049f1bd33bf5.jpg
Nakiri_5049f1bd33bf5.jpg
Nakiri_5049f1bd33bf5.jpg
Artikelnummer: G-403-Kasumi
Shiro Kamo

Nakiri | Kasumi | Varning!

Array
alltid fri frakt
Pris:
2.995,00 kr
availability
Knivmodell Tooltip
Grönsakskniv
Knivmodell desc
Slipning
Dubbelslipad
Staltyp
Aogami/Shirogami
Handtag
Trä
Lager stal
3
Handtagstyp
Orientaliskt
Bladmaterial
Kolstål
Bladlangd Tooltip
16-18 cm
Bladlängd desc
Beskrivning

Köp inte denna kniv!

Detta är en nakiri som kräver en köpare som förstår exakt vad detta är för typ av produkt.
Den har tunnats ut för hand så att kirehan är 100% stenplatt. Den har sedan polerats i steg för att få en blank kasumi-finish.

Den är tunn. Tunn-tunn! Den kommer garanterat chippa om den används normalt. Eggen flexar bara du nuddar med nageln. Så varför har vi gjort så? Helt enkelt för att vissa söker det mest extrema i skäreffektivitet. Vårt råd är därför att inte köpa denna kniv om du inte har för avsikt att testa kniven med extrem försiktighet och sedan anpassa eggen efter dina personliga krav på tålighet. Har vi varit övertydliga? Bra, det var meningen. Kniven skär helt magiskt, men som den är nu är den så delikat att den kräver total koncentration samt mjuka råvaror.

Stål: Aogami#2 med järnkappa
Vikt: 161 gram
Bladlängd: 170 mm
Bladhöjd: 52 mm
Tjocklek bladrot:3,5 mm
Tjocklek mitten rygg: 1,5 mm
Skaft: Quince wood med bolster av mixad buffelhorn
Tid på stenar: 8 timmar


Shiro Kamo är en erkänt duktig smed från det hyllade sällskapet 'Takefu Knife Village' i Japan. Dessa knivar är tillverkade för hand i kolstålet Aogami#2, och Shiro härdar dom till imponerande 64 HRC. Bladet har en mörk finish, s.k. kurouchi, och ett D-format handtag. Bladet är taperat vilket innebär att det är tjockast nämast handtaget och smalnar av närmare spetsen. Knivarna i denna serie har brutal framtoning, samtidigt som eggen är mycket tunn och levererar oöverträffad skärpa med mycket fina skäregenskaper.


 Obs: Kolstål är inte rostfritt. Med tiden kommer bladet att få en vacker patina även om den svarta kurouchi finishen ger ett gott skydd. Om bladet lämnas i väta kommer rostangrepp att uppkomma. Tänk även på att det tunna och hårda bladet kan ta skada om du hackar i hårda råvaror, ben eller i fryst mat.

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 999 kr

Stort och unikt utbud

Fri frakt från 999 kr

 

2 butiker i Stockholm

 

2 knivbutiker i Stockholm

Vi finns på Odengatan 26 samt i Bromma