info@cleancut.se | 08 23 33 32                                 AAA small

pro1k
dmd_miljo1
shapton_all
case
Slipa knivar på slipsten
Artikelnummer: K0702_1000
Shapton Professional

Slipsten medel

Array
alltid fri frakt
Pris:
590,00 kr
availability
Beskrivning

Detta är en medelfin slipsten (#1000) som används för normalt slipande. Den avlägsnar metall i lagom takt och lämnar en helt ok egg efter sig. För ett perfekt resultat rekommenderar vi att du polerar eggen med en finare sten för att uppnå maximal skärpa (omkring 3000-6000 grit)


Mått: 210 x 70 x 15 mm.

Shapton Professional är en serie slipstenar som är mycket effektiva och levererar exeptionell slipkraft. Stenarna är av typen 'Splash & Go' vilket innebär att de inte behöver ligga i vatten innan användning. Istället häller du bara på en handflata med vatten på stenen och börjar slipa. De grövre stenarna i serien (#220 samt #1000) är lite törstigare än de fina, så de är inte fel att ha dom i vatten någon minut innan du börjar slipa. Stenarna är mycket hårda och håller formen länge. Självklart behöver även dessa stenar planas ut med tiden, men jämfört med andra stenar håller Shaptons hårda slipstenar formen mycket länge.

Stenen levereras i en plastask som ger ett bra skydd för stenen. Asken kan även användas som slipstenshållare medan du slipar. Mycket praktiskt.


Vad är det för skillnad på Shapton Glass och Shapton Pro?
- Stenarna är relativt lika i prestanda och båda är mycket bra val, oavsett ambitionsnivå.
- Båda stenarna är av typen 'Splash & Go' och kräver därför inte att man lägger dom i vatten. Det är bara att splasha på lite vatten och börja slipa. 
- Shapton Glass är aningen hårdare än Pro och slits därför lite långsammare. Det är praktiskt med en hård sten då du inte behöver plana ut den lika ofta. Å andra sidan är Pro-stenen tjockare. Vi bedömer att Pro-stenens livslängd är aningen längre, men Shapton Glass håller formen bättre.
- En fördel med Shapton Pro är dels att det följer med en hållare/etui samt att stenen är vändbar. Det gör att du kan använda båda sidor av stenen vilket kan vara praktiskt om du har fått ett jack i stenen eller om den har tappat formen.
För att summera kan man säga att båda stenarna håller högsta tänkbara kvalitet och är fullt jämförbara. Vilken sen passar bäst för dina behov?

Öppet köp 30 dagar
Ring Oss 08-233332
Fraktfritt över 999 kr

Stort och unikt utbud

Fri frakt från 999 kr

 

2 butiker i Stockholm

 

2 knivbutiker i Stockholm

Vi finns på Odengatan 26 samt i Bromma