Kockkniv Custom
Kategori
Spicy white custom - En helsvensk skapelse
Gyuto, kockkniv, med 255 mm långt blad.
Kniven är smidd av Thomas Moberg medan grinden satts av Johan Graaf.
Kniven har medelvikt och en fin grind som mynnar ut i en mycket tunn egg.
Kärnstålet 26C3 har laminerats med ett lager nickel samt cladding i järn. Spicy white är ett svenskt kolstål från Uddeholm som har stora likheter med Shirogami#2 och denna kniv tar en makalöst skarp egg. Bladet är laminerat för hand av Thomas Moberg (san mai = 3 lager). Finishen på bladsidorna är grov och svärtad från smidet. Japanerna kallar denna finish för kurouchi nashiji (svärtat päronskal).
Skaftet är åttakantigt, tillverkat av svart ebenholts med en vit spacer.
Stål: Uddeholm 26C3 | HRC 63 (EJ rostfritt)
Kappa: Järn
Vikt: 229 gr
Tjocklek bladrot: 4,5 mm
Tjocklek mitten av rygg: 1,8 mm
Bladhöjd häl: 56 mm
Eggens längd: 255 mm



















